Petrecere oprită de polițiști într-un club de fițe din Capitală. Autoritățile au suspendat activitatea localului

28 mart. 2021
125 Afișari
Petrecere oprită de polițiști într-un club de fițe din Capitală. Autoritățile au suspendat activitatea localului

Petrecere oprită de polițiști într-un club de fițe din Sectorul 2 al Capitalei, sâmbătă seară. Autoritățile au suspendat activitatea localului ca urmare a neregulilor descoperite.

O petrecere ilegală dintr-un club din Sectorul 2 al Capitalei a fost oprită sâmbătă seară, iar activitatea localului a fost suspendată, ca urmare a neregulilor sesizate. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului, Radu Mihaiu, pe contul său de Facebook. El a fost prezent la controale împreună cu ofițerii de poliție.

 

”Nu vor organiza petreceri ilegale, nu vor funcționa fără autorizație și nu vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum”, este mesajul transmis de primar.

Radu Mihaiu a mai anunțat că pe lângă suspendarea activității, au fost aplicate și amenzi, întrucât interdicția de a organiza astfel de petreceri în pandemie a fost încălcată.

Comunicatul Poliției Capitalei:

”La data de  27.03.2021, în continuarea activităţilor desfăşurate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Poliţia Sectorului 2, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  şi Secţiei  7 Poliţie , împreună cu reprezentanţi din cadrul  Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov  şi Poliţia Locală ,  au efectuat verificări cu privire la activitatea derulată de către o  societate comercială cu profil de alimentaţie publică. În locaţia situată în sectorul 2 se află o terasă, spaţiu în care  societatea desfăşoară activitate de restaurant”, a transmis Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, din verificările efectuate  a rezultat că spaţiul în este în concordanţă cu legislaţia în vigoare, însă echipa de verificare a constatat faptul că o parte dintre mesele amenajate pe terasă nu aveau între ele distanţa conform prevederilor legale, motiv pentru care societatea a fost sancţionată contravenţional  cu suma de 30.000 lei.

”Totodată, s-a constatat faptul că operatorul economic nu deţine autorizaţie de funcţionare, motiv pentru care a fost aplicată sancţiune contravenţională conform prevederilor  Ordonanţei nr. 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă  în valoare de 1.000 Lei şi măsura complementară aferentă de suspendare a activităţii”, au mai precizat poliţiştii.

Restricții noi în București de astăzi

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgență a decis sâmbătă mai multe măsuri restrictive în Capitală. În prezent, rata de incidență calculată la 14 zile este de 6,88 la mia de locuitori. Măsurile sunt valabile pentru 14 zile și pot reevaluate la atingerea pragului de 7,5 la mia de locuitori.

Cookies