Petrecere cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball între interlopi, spartă de poliție în Sectorul 3 VIDEO

06 iul. 2021
283 afișări
Petrecere cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball între interlopi, spartă de poliție în Sectorul 3 VIDEO

O petrecere mai specială, cu furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball a avut loc duminică seara între interlopii din Bucureşti, undeva prin Sectorul 3 pe un teren viran. Poliția a intrevenit în forță și a încheiat prematur distracția care pare să fi fost susținută de noile modificări ale Codului Penal din România ce le permite oamenilor să țină astfel de arme albe în portbagajul mașinii.

Sindicatul Europol a postat pe pagina de Facebook un clip cu o intervenție a poliției pentru a sparge o petrecere desfășurată pe câmp în Sectorul 3, undeva aproape de Gara Cățelu, între interlopi.

Distracție între interlopi cu furci, topoare și cazmale

Totul s-a întâmplat pe un teren viran din Sectorul 3. La distracția nocturnă au participat mai multe clanuri interlope care au avut drept rechizită furci, topoare, bâte de baseball cazmale şi săbii.

Conform poliţiştilor, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Sectorului 3, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale și câteva echipe ale Jandarmeriei București.

Două persoane au fost identificate

Două persoane, considerate drept inițiatoarele evenimentului, au fost amendate contravențional cu amendă în conformitate cu prevederile Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire și tulburarea liniștii publice. Ulterior, după ce autoritățile au terminat distracția, toate persoanele s-au urcat în mașini și au plecat din zonă.

Modificarea Codului Penal a ajutat interlopii

Sindicatul Europol a atras atenția că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor. Se pare că acum aceștia pot circula nestingheriți cu arme albe în portbagajele autoturismelor de lux pe care le conduc.

Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească Furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de „jmecherii” din București.

Europol a mai explicat că petrecerea ar fi fost organizată de Petre Gemaru, un lider interlop local. Sindicatul polițiștilor arată că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, deoarece legiuitorul s-a gândit că sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun. Mai mult, se pare că pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an.

Ce s-a modificat în Codul Penal

Astfel, a fost modificată sintagma „Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:

1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;”

Cum arată noua prevedere

„Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun: cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant”, mai arată Sindicatul Europol în postarea de pe Facebook.

Cookies