Petrecere cu bucate aromâne la Muzeul Țăranului Român, de Noaptea Muzeelor. Intrare liberă

de:
15 mai 2013
0 Afișari
Petrecere cu bucate aromâne la Muzeul Țăranului Român, de Noaptea Muzeelor. Intrare liberă

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sâmbătă, 18 mai 2013, de Ziua Internaţională a Muzeelor și de Noaptea Europeană a Muzeelor, expoziția permanentă și expozițiile temporare vor fi deschise, cu intrare liberă, în intervalul 10.00 – 20.00.
În acest an, tema Zilei Internaţionale a Muzeelor este Muzeele (memorie + creativitate) = progres social.
În curte și la Clubul Țăranului, între orele 20.00 și 23.00, se vorbeşte, se găteşte, se cântă şi se aude aromâneşte. Se organizează expoziţie de fotografie veche, muzică, dansuri și bucate bine gătite.

Program:

10.00 – 20.00 Vizitarea expoziţiei permanente şi a expoziţiei ORAVITZAN, deschisă în sălile Irina Nicolau, Oaspeți și Foaier. Intrarea liberă.
10.00 – 23.00 Expoziţie de fotografie Aromânii. Trecutul prezent, la Sala Acvariu. Intrarea liberă.

10.00 – 24.00 Piața Țărănească, târg în Curtea interioară. Intrarea liberă.

16.30 – 17.30 Recital de cameră susţinut de Fonetic Quintet, la Sala Oaspeţi, în cadrul expoziţiei ORAVITZAN. Intrarea liberă.
Fonetic Quintet a fost remarcat în anul 2002 de către scriitorul şi regizorul Petru Maier-Bianu la primul lor recital susţinut la Palatul Suţu din Bucureşti. Din acel moment ansamblul a susţinut numeroase recitaluri în diverse locaţii din ţară şi din străinătate fiind invitaţi de onoare în cadrul unor evenimente importante care au avut loc în Japonia, Franţa etc. Membrii ansamblului, Gabriela Petecilă – flaut, Ana Maria Radu – oboi, Bogdan Gugu – clarinet, Ionuţ Emil Mardare – fagot, Cristian Borca – corn, sunt tineri cu un palmares remarcabil, susţinând concerte pe scene cunoscute din străinătate alături de orchestre şi dirijori de prestigiu.

20.00 – 23.00 Muzică tradiţională cu Grupul vocal bărbătesc aromânesc Boatsea Pindului şi Taraful Ionel Tudorache, în Curtea interioară. Intrarea liberă.
20.00 – 23.00 Bucate tradiţionale aromâne pregătite de Ioana Corduneanu și Mihaela Bajdechi, la Clubul Ţăranului.

Restul muzeelor care participă la Noaptea Muzeelor le aflați aici.

La Expoziția The Human Body de la Muzeul Antipa, biletele se vor vinde cu 66% reducere, de Noaptea Muzeelor.

Cookies