Petre Tobă: În campanie, Corpul de control al MAI verifică aspectele legate de incidente electorale

de:
04 mai 2016
0 afișări
Petre Tobă: În campanie, Corpul de control al MAI verifică aspectele legate de incidente electorale

”Principalul meu mesaj pentru toți cei care sunt implicați în organizarea alegerilor este echidistanța și fermitatea în aplicarea legii”, a declarat Petre Tobă, într-un interviu acordat AGERPRES pe tema organizării campaniei pentru alegerile locale din 5 iunie.

El spune că aproximativ 45.000 — 50.000 de angajați ai MAI vor asigura ordinea publică pe perioada campaniei electorale și în ziua votului, o misiune importantă fiind paza fiecărei secții de votare, precum și a birourilor electorale.

Ministrul de Interne a vorbit și despre noutățile procesului electoral și introducerea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, sistem implementat de Serviciul de Telecomunicații Speciale împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă.

”Dacă ar fi să mă raportez la alegerile locale precedente, în 2012 au fost sesizate peste 5.000 de incidente electorale. De data aceasta, evident că am așteptări mai mari în ceea ce privește respectarea legii de către toți participanții la acest proces electoral”, afirmă Petre Tobă.

Mai multe detalii despre procesul electoral din acest an puteţi citi pe Agerpres. 

Cookies