Petre Tobă: Din 2005, toți miniștrii de Interne au beneficiat de un echipaj de Poliție Rutieră

de:
25 feb. 2016
0 Afișari
Petre Tobă: Din 2005, toți miniștrii de Interne au beneficiat de un echipaj de Poliție Rutieră

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a declarat joi ca masina din dosarul lui Gabriel Oprea se afla la DIPI si ca, din 2005, toti ministrii de Interne au avut la dispozitie un echipaj de politie rutiera pentru fluidizarea traficului, potrivit hotnews.ro.

”Orice ministru de Interne din 2005 a beneficiat de un echipaj de politie rutiera, echipaj care a facut parte din dispozitivul de protectie, iar la solicitare fluidiza deplasarea masinii demnitarului”, a spus ministrul de Interne, la intrebarile ziaristilor.

”Este la DIPI”, a fost raspunsul lui Petre Toba cand a fost intrebat unde se afla masina Audi A8 din dosarul lui Gabriel Oprea. El a mai precizat ca asteapta finalizarea dosarului penal.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu, el folosind ilegal echipaje ale Politiei Rutiere pentru deplasari, a anuntat DNA la inceputul lui februarie. A doua cerere DNA de urmarire penala a senatorului a ajuns saptamana trecuta la Senat, fostul ministrul ministru fiind acuzat de abuz in serviciu pentru achizitionarea nelegala a unei limuzine A8 pentru uzul sau.

Petre Toba a fost la conducerea Politiei Romane din mai 2012 pana in noiembrie 2015, fiind propus de ministrul de atunci al Internelor Ioan Rus in locul lui Liviu Popa. In cei trei ani si sase luni de la preluarea functiei de sef al Politiei Romane, Petre Toba a trecut prin patru ministri ai Internelor, ultimul fiind cel al lui Gabriel Oprea.

Cookies