Petre Roman dă în judecată Parlamentul

de:
20 mart. 2015
2 afișări
 Petre Roman dă în judecată Parlamentul

Fostul deputat liberal Petre Roman a transmis azi conducerii Camerei Deputaţilor o plângere prealabilă în care se arată că, în cazul în care procesul său cu Agenţia Naţională de Integritate va fi repus pe rol, va da în judecată forul legislativ pentru că a vacantat ilegal postul său de deputat.

„Am avut pe ordinea de zi o plângere prealabilă, depusă de Petre Roman, în care ne înştiinţează că, în cazul în care va fi procesul dânsului repus pe rol, ne va da în judecată cu privire la hotărârea de vacantare a postului de deputat. Am trimis-o pentru informare către Comisia juridică. Domnul Roman spune că va da în judecată Camera Deputaţilor, iar Camera va fi reprezentată juridic prin Comisia juridică ce ne va informa cu privire la acest caz creat. Putem spune că avocaţii domnului Petre Roman au găsit această procedură să ne înştiinţeze că, în cazul în care procesul dânsului va fi repus pe rol, atunci va ataca în instanţă hotărârea Camerei”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului permanent, citat de Agerpres.

Petre Roman a transmis Biroului permanent o scrisoare în care arată că a formulat plângere prealabilă împotriva hotărârii prin care Camera Deputaţilor a luat act, în şedinţa din 9 februarie 2015, de vacantarea locului de deputat pe care a fost ales şi solicită revocarea acestui act pe motiv că este nelegal.

Sursa documente: stiripesurse.ro.

Cookies