LA MINE-N CARTIER

Topul celor mai ciudate reclamaţii ale bucureştenilor

Pe lângă problema maidanezilor, a gropilor din asfalt sau a locurilor de parcare, unii locuitori ai Capitalei mai au şi alte „probleme” care de multe ori fac subiectul unor petiţii la nivelul primariilor locale. Spre exemplu, sunt bucureşteni care le solicită primarilor să le găsescă neveste, să mute înapoi pe trotuare zăpada abia curăţă sau să le asigure vile în cartierul Băneasa. Multe dintre aceste solicitari sunt depuse personal la registraturile primăriilor. B365.ro va oferă un top al celor ciudate nemulţumiri formulate în scris de locuitorii Capitalei.

1. Celibatarul hidrolog

Stimate domnule primar,

Incep prin a va felicita pentru calitatea dvs. de bun gospodar si pentru cea de familist convins, cea de a doua determinandu-ma sa va solicit ajutorul intr-o problema personala care ma framanta de mult timp. Mi-am dedicat intreaga viata profesiei si am neglijat intemeierea unei familii, celula de baza a societatii.

Mentionez ca am fost de profesie hidrolog. Am lucrat pe marile santiere ale tarii si am participat la constructia barajelor Vidraru si Pecineagu. Asa cum am amintit mai sus, pasiunea pentru munca si desele deplasari in interes de serviciu m-au impiedicat sa-mi intemeiez o familie. Ajuns la amurgul vietii am constatat ca una dintre cele mai dureroase boli este singuratatea, care nu poate fi alinata decat de o doamna, care se confrunta cu aceeasi suferinta. Motiv pentru care va rog respectuos, domnule primar, sa-mi acordati sprjin si sustinere in vederea gasirii unei doamne potrivite pentru casatorie.

Va multumesc anticipat!”

2. Edilul care “stricăiarna

Buna ziua,

Sunt tare indignata de un lucru si vreau sa luati masuri. Ieri am iesit in parcul Kiseleff cu fetita meu si cu sania. Am vrut sa o plimb ca sa se bucure si ea de iarna. Am avut un soc cand am vazut ca toate aleile erau curatate de zapada, asa ca n-am putut sa o trag deloc cu sania. Cum este posibil asa ceva? Va rog sa luati masuri si sa reasezati zapada pe aleile parcului pentru ca toti copii sa se bucure de un derdelus in mijlocul orasului.

3. Probleme de statalitate

Domnule primar,

Subsemnatul X, domiciliat in localitatea Fetesti, judetul Ialomita, Str. Narciselor nr. X, va rog respectuos sa primiti ”statalitatea prezidentiala Romania-Italia-SUA”, precum si statalitatea comerciala ”statut-stat Romania”.

In eventualitatea in care veti accepta cele doua statalitati, in termen de trei zile de la comunicarea acceptarii ma voi prezenta direct si personal la sediul institutiei dvs. in vederea predarii-primirii sigiliilor si pecetilor celor doua statalitati.

4. Fumatul dăunează grav… vecinilor

Subsemnatul, X, domiciliat in bd. Ion Mihalache nr.33, va sesizez urmatoarele aspecte in legatura cu disconfortul creat de catre vecinul meu, Y, titularul apartamentului 102.

Mentionez ca apartamentele noastre sunt despartite de un perete comun, in functie de tipul constructiei, fiind cunoscute sub numele de „apartamente in oglinda”. Precizez ca, date fiind conditiile, balcoanele noastre sunt situate in linie, fiind despartite printr-un panou din sticla.

Reclamatia mea porneste de la faptul ca, zilnic, dl. Y iese in balcon si fumeaza, fumul fiind deviat prin curentii de aer direct in balconul meu, lipsindu-ma de confortul si igiena la care sunt indreptatit potrivit Constitutiei Romaniei si legilor in vigoare.

In baza dreptului fiecarui cetatean la un mediu sanatos si echilibrat din punct de vedere ecologic, va solicit sa luati masurile necesare pentru restabilirea conditiilor normale de convietuire sociala la nivelul blocului nostru.

Va multumesc!

5. Domnule primar, daţi-mi vila şi maşina!

Ma numesc X si stau in Bucuresti, sectorul 1. Vin la dumneavoastra cu rugamintea sa-mi aprobati urmatoarele drepturi care mi se cuvin:

1. Doresc sa-mi asigurati un capital de 100.000 E care sa-mi permita infiintarea unui atelier de infrumusetare.

2. Doresc sa-mi dati o vila in cartierul Baneasa in care sa locuiesc eu cu familia. Aceasta vila as dori sa mi-o dati in regim de inchiriere, urmand ca din profitul pe care il voi obtine din atelier sa o pot achita integral.

3. Doresc sa-mi puneti la dispozitie o masina Renault sau Ford pe care o pot achita pe parcursul derularii afacerii.

Doresc realizarea acestor trei drepturi deoarece vreau sa ma identific cu toti cetatenii europeni care au un nivel de trai ridicat si locuiesc in conditii rezonabile de confort si civilizatie urbana.

In speranta ca veti da curs, va multumesc in avans.

6. Broderia e “ochiul dracului”

Domnule primar,

Subsemnata X, domiciliata in Bucuresti, prin prezenta reclamatie va solicit sa interziceti d-nei Y sa mai vinda broderii in fata Muzeului Satului. Va aduc la cunostinta ca doamna Y este vecina mea si este suficient de bogata, are 3 vile cu piscina si 3 masini de lux. Asadar, va rog sa lasati sa vinda numai persoanele care au nevoie de venituri.

De departe cea mai ciudată reclamaţie a fost înregistrată în Sectorul 1. Aceata, scriptic, nu mai există însă la nivelul primăriei a rămas in conştiinţa colectivă. „A fost o situaţie ieşită din comun acum câţiva ani cu un grup de cetăţeni din zona parcului Kiseleff. Noi am amenajat în spatele blocului lor un loc de joacă pentru copii. Ne-am trezit cu o petiţie prin care ne cereau oprirea de îndată a lucrărilor pe motiv că stricam habitatul veveriţelor. Din cauza asta am avut probleme cu acceaşi locatarii şi când am venit să luăm măsurători pentru programul de reabilitare a blocurilor”, spune pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorul 1, Alexandru Ichim.

protest…programul de reabilitare termica….

petitie….alungati cu bâtele


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button