ARHIVA B365

Petiție împotriva eutanasierii semnată de 300 de personalități. R. Beligan: Un gest barbar

Cei trei mari actori fac parte dintre cele peste 300 de personalităţi au semnat o petiţie adresată judecătorilor de la Curtea Constituţională prin care cer ca maidanezii să nu fie eutanasiaţi, scrie Gândul.  Iniţiată de Cristina Ţopescu, membru PSD, petiţia a fost semnată de nume sonore din viaţa publică, printre care se numără actorii Radu Beligan, Marin Moraru, Bebe Cotimanis, Oana Pellea, Florina Cercel şi Ion Besoiu , medicii prof. dr. Ioan Lascăr, prof. dr. Monica Pop, prof. dr. Dana Safta, prof. dr. Gheorghe Burnei şi prof. dr. Dan Enescu, istoricul Lucian Boia- care și-a exprimat poziția față de eutanasierea maidanezilor încă de acum două săptămâni, soliştii Dan Iordăchescu, Gheorghe Zamfir, Cleopatra Melidoneanu şi Ionel Voineag şi regizorii Dan Piţa, Laurenţiu Damian, Sanda Manu, Copel Moscu şi Călin Netzer.

Radu Beligan: „Eutanasierea este un gest barbar”

Radu Beligan a semnat această petiţie pentru că doreşte să nu mai existe câini pe stradă şi nu susţine eutanasierea. „Consider că eutanasierea este un gest barbar. În acelaşi timp nu doresc ca oamenii să fie expuşi vreunui risc din cauza acestor animale. Suntem oameni şi avem putere să facem ceva pentru ca animalele să nu mai stea pe stradă”, a declarat pentru gândul Beligan. Actorul se declară un mare iubitor de animale. Are acasă un câine şi două pisici, dar cu toate astea se gândeşte să mai adopte de la distanţă câteva animale.

Marin Moraru: „Nu susţin măsurile radicale”

Marin Moraru a mărturisit pentru gândul că a fost muşcat de un câine, dar acest lucru nu l-a determinat să dorească moartea acelui animal. „Cu toate astea, sentimentele mele faţă de un câine nu s-au schimbat. Câinele e câine şi dacă ştii cum să te comporţi cu el nu se întâmplă nimic”, a precizat actorul. Maestrul a precizat că s-a alăturat acestei iniţiative pentru că iubeşte câinii. „Orice fiinţă are dreptul să trăiască. Nu doresc ca o fiinţă să fie omorâtă. Nu susţin măsurile radicale”, a mai spus Marin Moraru.

Oana Pellea se numără şi ea printre susţinătorii acestei iniţiative. „Am semnat această petiţie pentru că întotdeauna voi fi împotriva violenţei, agresivităţii şi a acţionării prin instinct”, a declarat actriţa pentru gândul.info.

Mihai Traistariu consideră că eutanasierea reprezintă „cea mai jalnică măsură” care poate fi luată împotriva câinilor fără stăpân. „Nu sunt de acord să iei viaţa unei vietăţi. În perioada 2000-2001 Traian Băsescu a ucis 150.000 de maidanezi. În prezent, pe străzi sunt în jur de 65.000 de câini. Eutanasierea nu este soluţia pentru problema maidanezilor. Aceştia trebuie adunaţi de pe stradă, sterilizaţi, trataţi şi adoptaţi sau ţinuţi în adăposturi speciale”, a declarat cântăreţul. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button