Petiție pentru boicotarea produselor românești, din cauza legii eutanasiei câinilor maidanezi

de:
08 dec. 2013
1 Afișari
Petiție pentru boicotarea produselor românești, din cauza legii eutanasiei câinilor maidanezi

Petiția prin care se solicită ”stoparea exterminării câinilor fără stăpân și a brutalității poliției din România” a atras, până în prezent, sute de adepți, atât din România, cât și din străinătate.

În petiție se precizează că, până nu se vor lua măsuri pentru soluționarea cererilor, ”vom evita România și produsele românești”.

”Noi, cetățeni ai întregii lumi, semnatari ai acestei petiții, indignați de modul în care polițiștii din România îi tratează pe români și de intenția de a extermina câinii maidanezi, vrem să informăm autoritățile române, presa din România și Autoritatea Națională pentru Turism, că vom evita România ca destinație turistică, dar și produsele românești.

Ceea ce am învățat de-a lungul anilor, și știrile oribile despre cruzimea de la nivel național, împotriva animalelor, manipularea și instigarea publicului împotriva câinilor maidanezi și a iubitorilor de animale (proprietari, protectori, luptători pentru drepturile animalelor), ne-a determinat să credem că România nu este o țară cu adevărat democratică și că Guvernul român nu respectă voința poporului, în schimb folosește tactici oribile, barbare și primitive de intimidare a publicului, utilizează mass-media pentru a manipula și a instiga acele grupuri antisociale care cred că prin exterminarea animalelor nevinovate, problema câinilor fără stăpân poate fi rezolvată peste noapte.

A devenit evident faptul că, de ceva vreme, presă românească promovează doar grupurile anti-maidanezi, refuză să informeze publicul despre nenumăratele proteste din întreaga Europă împotriva legalizării cruzimii față de animale, continuă să devieze atenția publicului de la problemele reale cu care se confruntă copiii din România (copiii străzii, orfelinatele), pentru a putea promova uciderea în masă a animalelor, care încă sunt pe străzile din România pentru că nu există nicio lege care să impună în masă sterilizarea, dar și pentru că poliția nu vrea să-i pedepsească pe cei care abandonează animale.

Suntem îngroziți de modul în care Guvernul român i-a tratat pe membrii Parlamentului European care au vizitat recent România pentru a cere măsuri umane și civilizate pentru câinii fără stăpân. Totuși, organizația IREC (Inițiativa pentru Responsabilitate Civică), creată recent, dictează guvernământul. Suntem conștienți de faptul că aceste grupuri predică uciderea în masă a maidanezilor și că mass-media românească manipulează, dezinformează, minte și instigă populația nu numai împotriva câinilor, ci și împotriva organizațiilor românești pentru protecția animalelor.

Sute de oameni din întreaga lume au semnat această petiție și, totuși, presa din România refuză să informeze publicul, deși (n.r. – jurnaliști) sunt înștiințați de existența acestei petiții prin intermediul adreselor lor de e-mail. Acesta este, probabil, un ordin de la Guvernul român.

Sunt mii de grupuri și pagini create pe Facebook și pe internet, de oameni din întreaga lume, pentru animalele din România, și, totuși, în continuare, mass-media din România refuză să informeze publicul, deoarece presa românească vrea să-i promoveze doar pe cei de la IREC, care țipă pentru demararea imediată a exterminării câinilor.

De asemenea, suntem indignați de faptul că Poliția Română nu vrea să investigheze complet cazurile de cruzime față de animale și totuși, polițiștii sunt vizibili ca gărzi de corp pentru hingherii din întreaga Românie”, informează cei care au realizat petiția.

Petiția este însoțită de o serie de link-uri către pagini de internet și pagini de Facebook, unde România este prezentată ca fiind ”ținutul contelui Vlad Dracula – tărâmul morții”, un stat în care are loc cel mai mare genocid, din istoria Europei, împotriva animalelor. Pe aceste site-uri care boicotează România și produsele românești sunt prezentate imagini șocante cu animale mutilate sau omorâte.

Mai multe detalii despre petiție, dar și despre modul în care se boicotează România și produsele românești găsiți pe platforma Change.org.

Cookies