Petiție online pentru ca „delta dintre blocuri”, lacul Văcăreşti, să devină parc natural

de:
11 oct. 2013
0 Afișari
Petiție online pentru ca

Un grup de inițiativă alcătuit din oameni de știință, activiști și personalități media, coordonați de Asociația Salvați Dunărea și Delta, și-a propus să declare această zonă Parc Natural Urban. „Există toate argumentele în sprijinul acestei idei: acolo trăiesc peste 40 de specii de păsări protejate de legislația românească și europeană. Specialiștii care au evaluat zona au descoperit și vidra, specie protejată, animal extrem de sensibil și discret, semn că avem de-a face cu o zonă naturală autentică”, punctează reprezentanții asociației într-un comunicat remis B365.ro.

Pe baza acestor dovezi, Academia Română și-a dat acordul pentru transformarea zonei în Parc Natural, se mai arată în comunicat. Poți descărca avizul primit precum și studiul de fundamentare, aici.

Reprezentanții asociației spun că, pentru declararea zonei parc natural mai au nevoie de avizul Primăriei Sectorului 4. Astfel, ei au demarat o campanie de informare și o petiție pro Văcărești. Petiția poate fi găsită pe pagina de Facebook a Parcului Natural Văcărești, aici: Semnează petiția!.

„Parcul Natural Văcărești ar putea deveni primul parc natural urban din România și printre cele mai mari din Europa (în Praga, de exemplu sunt în număr de 88!). Adică, un fel de Muzeu Antipa, dar viu. O Casă a Naturii (inversul urâtei Casei Poporului) între blocurile comuniste și mall-urile capitaliste. Poate deveni locul autentic și sălbatic unde poți veni la plimbare, la școală, la bird watching, sau pur și simplu unde poți vedea cel mai frumos apus din București. Și asta fără să te coste nimic”, spun reprezentanții asociației, în scrisoare prin care încearcă să-i convingă pe bucureșteni să semnez petiția.

Proiectul Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton este implementat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, realizat în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu sprijinul agenției de publicitate Propaganda și susținut de Dorna.

Citește și: „Delta dintre blocuri”, lacul Văcăreşti, va deveni parc natural. Ce problemă mai trebuie rezolvată

               „E pădure!”, „E fantastică!”, „E cu şerpi!”- ce cred copiii despre Delta din București GALERIE FOTO

Cookies