Petardele și colindele „la boxă”, interzise în Sectorul 6. Ciprian Ciucu: „Așteptăm colindători adevărați!”

08 dec. 2021
217 Afișari
Petardele și colindele „la boxă”, interzise în Sectorul 6. Ciprian Ciucu: „Așteptăm colindători adevărați!”
Petardele și colindele „la boxă”, interzise în Sectorul 6. Ciprian Ciucu: „Așteptăm colindători adevărați!”. Sursa foto: Pixabay

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că atât comercializarea de materiale pirotehnice, cât și colindele cântate de boxă nu au ce căuta în sector. Mai mult, edilul a discutat despre pericolul pe care îl reprezintă stocarea iresponsabilă a petardelor și artificiilor, dar și despre sancțiunile pe care le riscă persoanele care se plimbă cu boxa cu colinde printre blocurile din Sectorul 6.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat miercuri pe pagina sa de Facebook că primăria de sector nu a autorizat comercializarea produselor pirotehnice pe aria Sectorului 6. Edilul a declarat că petardele și alte materiale similare nu reprezintă tradițiile și că provoacă doar disconfortul cetățenilor.

Vânzarea iresponsabilă a acestor materiale este o dovadă de „inconștiență”, spune Ciprian Ciucu

Primarul a prezentat un caz chiar din Sectorul 6: există o baracă într-o parcare unde sunt depozitate și comercializate materiale pirotehnice, posibil chiar și minorilor. Mai mult, această activitate este legală, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă și Poliției Municipiului București, care au dat avizul pozitiv.

Edilul a declarat că este vorba despre „inconștiența” celor care permit aceste lucruri, deoarece riscul unui eveniment tragic este ridicat.

„Din punctul meu de vedere este vorba despre inconștiență, pericolul este evident.
M-aș fi așteptat ca după nenorociri precum Colectiv (n.r. autoritățile) să fie mai atente.”, a scris Ciprian Ciucu.

Deoarece primăria de sector nu poate să închidă această locație (singura instituție care poate face acest lucru este Poliția), Ciprian Ciucu a declarat că Poliția Locală va supraveghea non-stop locația și va verifica dacă aici se vând materiale pirotehnice minorilor. De asemenea, și alte primării de sector din București au oferit autorizații pentru astfel de activități, deci nu putem vorbi despre un caz izolat.

Ciucu îi avertizează pe colindătorii „cu boxa”

Ciucu a atras atenția și în cazul celor care cred că colindatul înseamnă să pui muzică de sărbători la boxă și să te plimbi printre blocuri. Edilul a precizat că susține tradiția colindatului, însă nu cu boxele date la maxim cu „munca altora”.

Potrivit acestuia, Poliția Locală a dat într-o singură zi 21 de amenzi pentru tulburarea liniștii publice de către persoane care au preferat să pună muzică de sărbători la boxe în loc să cânte.

„În Sectorul 6 așteptăm colindători adevărați! Sărbători liniștite!”, a scris Ciucu în încheierea postării.

Cookies