Pești prăpădiți în lacul din Herăstrău și dilema bucureștenilor: „O fi apa murdară sau au murit din cauza lipsei de oxigen?”

28 feb. 2024
7938 Afișari
Pești prăpădiți în lacul din Herăstrău și dilema bucureștenilor: „O fi apa murdară sau au murit din cauza lipsei de oxigen?”
Pești prăpădiți în lacul din Herăstrău și dilema bucureștenilor: „O fi apa murdară sau au murit din cauza lipsei de oxigen?” | Sursa foto: Reddit - jst_sykeul

Mai mulți pești din Lacul Herăstrău au murit și plutesc pe suprafața apei. Câteva persoane s-au arătat îngrijorate cu privire la starea apei din lac și se întreabă dacă nu cumva s-au prăpădit din alte cauze.

Pești morți în lacul din Parcul Herăstrău

Un utilizator Reddit a publicat două imagini în care se observă cinci pești morți care plutesc pe suprafața lacului din Parcul Herăstrău.

Apa foarte curată din Parcul Herăstrău…

Sursa foto: Reddit - jst_sykeul
Sursa foto: Reddit – jst_sykeul

Mai multe persoane s-au întrebat, în secțiunea de comentarii, care ar fi motivele pentru care mor peștii. O adevărată dezbatere s-a desfășurat în mediul online.

Una dintre cauze ar fi lipsa oxigenului din apă, explică o persoană:

Frecvent mor pești în Herăstrău. Peștii nu mor că e apa murdară, în acest caz ar muri toți. Poate temperatura sau cantitatea mică de oxigen din apă pot duce la moartea anumitor specii de pești, care se poate întâmpla din diverse motive, anumită floră care afectează asta sau orice altceva. Apa din Herăstrău/Băneasa/Străulești și toate lacurile din această zonă mi se pare destul de curată.

Lacul Herăstrău se află în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), aflându-se printre lacurile de acumulare de pe salba râului Colentina.

Pe site-ul ALPAB se arată următoarele:

În administrarea ALPAB sunt 6 lacuri de acumulare, din totalul de 16 pe salba râului Colentina, respectiv: Străulești, Grivița, Băneasa, Herăstrău, Floreasca, Tei.

Salba de lacuri a râului Colentina a fost creată începând cu anul 1936, prin bararea cursului râului și respectiv asanarea albiei mlăștinite a râului.

Barajele sunt de tipul baraj de pământ omogen având paramentul amonte pereat cu dale din beton, iar paramentul aval înierbat.

Lacul Herăstrău are o lungime de 3,5 km și o suprafață de 77 de hectare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies