ȘTIRI

PESTELE BALON este sărbătorit de ZIUA PAMANTULUI 2014 de GOOGLE cu un GOOGLE DOODLE special

PESTELE BALON. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Exista in jur de 120 de specii cunoscute ale pestelui-balon. Substanta cea mai otravitoare continuta de pestele balon este tetrodotoxina.

PESTELE BALON. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Acest tip de peste se gaseste in majoritatea apelor tropicale de pe planeta, dar intra rareori si in cele mai reci.
Poate fi consumat, dar numai dupa ce a fost preparat de un bucatar cu licenta, care sa ii indeparteze intreg continutul otravitor. Din cauza faptului ca pestele-balon nu a fost gatit dupa standarde, sute de oameni au murit otraviti, conform http://stirile.rol.ro.

PESTELE BALON. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Considerat unul dintre cele mai respingatoare vietuitoare marine, este in pericol de disparitie, din cauza pescuitului excesiv in apele din sud-estul Australiei, transmite The Telegraph.

PESTELE BALON. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. PEȘTTELE BALON traieste la adancimi de pana la 800 de metri, dar este vazut rar de catre oameni. El nu este comestibil, dar, de cele mai multe ori, ramane prins in plasele intinse pentru alte specii, ca homarii si crabii, conform Zooland.

PESTELE BALON. ZIUA PĂMÂNTULUI 2014. Din datele oamenilor de stiinta, pestele balon, ce poate creste pana la 30 de centimetri, traieste doar in sud-estul Australiei, zona in care se pescuieste intens la adancimi mari. Exista o serie de legi menite sa protejeze biodiversitatea regiunii, dar ele se refera in principal la corali.

PESTELE BALON este celebrat de ZIUA PAMANTULUI 2014 de GOOGLE cu un GOOGLE DOODLE.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button