Peste 150 de sindicalişti protestează la Ministerul Muncii

de:
21 sept. 2011
1 afișări
Peste 150 de sindicalişti protestează la Ministerul Muncii

Protestul a început miercuri dimineaţă, cu puţin timp după ce la Ministerul Muncii au venit fostul ministru al Muncii, deputatul Ioan Botiş, şi alţi membri ai Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că termenul privind stabilirea sectoarelor de activitate a expirat, însă nu a existat o hotărârea de guvern în acest sens.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că în lipsa acestui act normativ se distruge definitiv instituţia negocierilor colective şi că practic toate negocierile care îi vizează pe salariaţi se poartă doar cu reprezentanţii patronatului.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a plecat din minister fără a discuta cu sindicaliştii, precizând că miercuri este desemnat secretarul de stat Valentin Mocanu să poarte aceste discuţii.

„Suntem obişnuiţi odată cu începerea toamnei să înceapă şi protestele sindicale. Vom discuta cu ei, suntem deschişi, însă astăzi domnul Mocanu va discuta cu ei. Mâine am disponibilitatea să discut şi eu”, a declarat ministrul Muncii.

Cookies