Peste o sută de persoane au fost somate să-și curețe terenurile de ambrozie din Sectorul 3. Primul control se face între 1-15 iulie

19 iun. 2023
1290 Afișari
Peste o sută de persoane au fost somate să-și curețe terenurile de ambrozie din Sectorul 3. Primul control se face între 1-15 iulie
Peste o sută de persoane au fost somate să-și curețe terenurile de ambrozie din Sectorul 3. Primul control se face între 1-15 iulie | Sursa foto: Unsplash

Primăria Sectorului 3 a transmis peste o sută de somații proprietarilor de terenuri din Sectorul 3 pentru a le curăța de ambrozie. Conform Legii nr. 62/2018, focarele de infestare cu această buruiană trebuie eliminate de pe toate terenurile.

PS3 face un apel către proprietarii de terenuri să le curețe de ambrozie

Pe domeniul public administrat de Primăria Sectorului 3, responsabile de curățarea terenurilor de ambrozie sunt echipele instituţiei, care intervin în acest sens. Pe terenurile private, proprietarii sunt cei care au obligaţia de a lua măsuri.

Din acest motiv, PS3 face un apel către toţi proprietarii/deţinătorii/ administratorii/beneficiarii de terenuri să îşi respecte obligaţiile legale de a elimina această plantă cu potenţial alergen, se arată într-un comunicat al PS3 transmis de Agerpres.

Conform legislației în vigoare, agenții din cadrul Poliției Locale identifică terenurile pe care crește ambrozia și nu a fost curățată ca mai apoi proprietarii să fie notificați cu privire la obligaţiile care le revin pentru îndepărtarea acesteia. Identificarea acestor terenuri se face până pe data de 30 iunie. Primul control pe teren se va realiza în perioada cuprinsă între 1 și 15 iulie a fiecărui an.

Proprietarii care nu-și curăță terenurile private de ambrozie riscă să fie amendați. În cazul în care se constată că nu s-au efectuat măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea acestei buruieni, se va da o amendă contravenţională de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

De asemenea, Primăria Sectorului 3 reamintește că s-a alăturat, în anul 2019, campaniei „28 Septembrie 2019 SOS- Ambrozia”, iniţiată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

O campanie de somare pentru îndepărtarea ambroziei a fost începută și în Sectorul 5

O campanie de somare a persoanelor fizice și juridice care dețin terenuri pentru a le curăța de ambrozie a fost începută și în Sectorul 5. Persoanele somate ar trebui să scape de ambrozie până la sfârșitul acestei luni, în caz contrar, vor fi amendate.

Agenții din cadrul Poliției Locale Sector 5 au început campania de somare a proprietarilor din Sectorul 5 pentru a scăpa de ambrozie până la sfărșitul lunii iunie, a transmis Primăria Sectorului 5 pe pagina de Facebook.

Potrivit Legii 62/2018, persoanele sunt obligate să mențină terenurile igienizate, să le împrejmuiască și să le curețe de ambrozie, aceasta fiind o plantă al cărei polen provoacă alergii puternice.

Persoanele care nu vor lua nicio măsură în vederea prevenției, combaterii și eliminării ambroziei, riscă să fie sancționate cu amenzi de până la 5.000 de lei, în cazul persoanelor fizice și de până la 20.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies