BAZAR

Peste jumătate dintre români cred că Biserica ar trebui să plătească taxe către stat

54% dintre români cred că Biserica ar trebui să plătească taxe către stat, în timp ce numai 28% spun că ar trebui scutită de impozite, potrivit sondajului de opinie, scrie realitatea.net.

În privinţa salariilor preoţilor, 43% dintre români spun că acestea ar trebui plătite de stat, în timp ce 40% cred contrariul.

Jumătate dintre români consideră religia ar trebui predată în școli ca disciplină obligatorie, în timp ce 44% se opun.

Întrebaţi dacă sunt de acord cu construirea Catedralei Mântuirii Neamului, 41% au răspuns afirmativ şi numai 32%, negativ. 27% sunt nehotărâți.

Aproape jumătate dintre români spun chiar că ridicarea Catedralei ar trebui finanţată de stat, în timp ce alţi 40% consideră că statul nu ar trebui să contribuie deloc.

Sondajul Avangarde mai arată că majoritatea românilor doreşte reintroducerea pedepsei cu moartea şi nu este de acord cu căsătoria între persoane de acelaşi sex. Participanţii la sondaj s-au arătat mai deschişi în legătură cu legalizarea prostituţiei, 57% dintre ei s-au declarat de acord cu acest lucru.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-16 aprilie pe un eşantion de 900 de persoane adulte. Marja de eroare este de plus minus 3,27%.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button