Peste 900 de tone de legume fără acte, găsite în două engros-uri din Bucureşti şi Afumaţi

de:
17 apr. 2014
0 Afișari
Peste 900 de tone de legume fără acte, găsite în două engros-uri din Bucureşti şi Afumaţi

Controalele au fost făcute în urma identificării unor volume mari de legume-fructe importate şi achiziţionate intracomunitar de către firme declarate inactive.

Astfel, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au monitorizat traficul de mărfuri din punctele de trecere a frontierei şi au verificat activitatea din două complexuri angro specializate în comerţul cu legume-fructe din localitatea Afumaţi (judeţul Ilfov) şi Bucureşti.

Potrivit sursei citate, au fost verificate 117 societăţi comerciale şi au fost constatate încălcări ale legislaţiei financiar-contabile pentru sancţionarea cărora au aplicat 140 amenzi contravenţionale, în cuantum total de 1.261.500 lei. De asemenea, inspectorii antifraudă au dispus confiscarea a 154,29 tone legume şi a unei sume totale de 413.283 lei în numerar, care fusese încasată fără emiterea actelor justificative prevăzute de lege.

Inspectorii au emis şi decizii de instituire a măsurilor asigurătorii asupra a 119,7 tone legume, care vor fi valorificate conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, au fost sigilate şi indisponibilizate 19 mijloace de transport, care conţineau 754 tone de legume şi fructe, măsura fiind dispusă ca urmare a inadvertenţelor între declaraţiile vamale şi starea de fapt fiscală, mai precizează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, conform Mediafax. 

Cookies