ȘTIRI

Peste 82.000 de infecții respiratorii acute, depistate de medici în ultima săptămână

La nivel naţional, în intervalul 16-22 noiembrie, au fost în total 82.883 de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii, cu 2 la sută mai multe comparativ cu cele înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior ( 81.244) şi cu 0,3 la sută mai multe faţă de cele înregistrate în săptămâna precedentă (82.649).

Potrivit reprezentanţilor CNSCBT, în perioada 16-22 noiembrie, s-au înregistrat la nivel naţional 29 de cazuri de gripă clinică, comparativ cu 33 în aceeaşi săptămână a sezonului precedent. În același interval au fost raportate cinci cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu trei mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu două mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Mai mult, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, gripei şi SARI şi până la data de 24 noiembrie a fost confirmat cu laboratorul un singur caz de gripă AH1N1, potrivit statisticilor CNSCBT.

Până în data de 22 noiembrie, prin programul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii, au fost vaccinate gratuit 333.569 de persoane din grupele la risc.

Sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button