Peste 800 de noi locuri de parcare vor fi amenajate în jurul blocurilor din Bucureşti. VEZI UNDE

de:
11 iul. 2013
4 Afișari
Peste 800 de noi locuri de parcare vor fi amenajate în jurul blocurilor din Bucureşti. VEZI UNDE

După demararea lucrărilor la magistrala 5 de metrou, cartierele limitrofe şantierului din Sectorul 6 au avut cel mai mult de suferit din cauza diminuării numărului de locuri de parcare. Astfel, autorităţile locale au decis să caute alte soluţii, una din acestea fiind amenajarea unor noi locuri de parcare în apropierea blocurilor de locuinţe. 

„Serviciul Parcaje de Resedinţă din cadrul Primăriei Sectorului 6 are în vedere amenajarea a încă 822 de locuri de parcare, în cursul acestui an. Noile locuri de parcare pot fi închiriate de către solicitanţi după amenajarea acestora, înregistrarea ca parcaje de reşedinţă şi realizarea delimitărilor necesare identificării locurilor de parcare”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. 

Potrivit datelor centralizate de administraţia locală, cele mai multe locuri de parcare urmează să fie amenajate în cartierele Drumul Taberei şi Militari, după cum urmează: 

– în cartierul Drumul Taberei (zona Ghencea, Str. Bozieni, Bd Timişoara bl.M40, Dr. Taberei în lateral bl.C15, Al. Valea Salciei) – total posibil 264 de locuri de parcare 

– în cartierul Militari (Str. Ion Manolescu bl.129, Str. Babeşti bl.52, Intr Crainicului bl.Z12, Str. Dreptăţii bl.O3, Str. Fabricii x Str. Ariesul Mare, Al. Politehnicii nr.6, Str. Odgonului) – total posibil 538 de locuri de parcare

– în Cal. Giuleşti bl.15 – total posibil 20 de locuri de parcare. 

CITEŞTE ŞI Cele mai aglomerate cartiere din București scapă de hingherii de mașini. VEZI CARE 

Noile locuri de parcare amenajate în Sectorul 6 vor putea fi închiriate de şoferi, preţurile variind în funcţie de zonare între 44 şi 77 de lei pe an. 

„Sunt de acord că locul de parcare este o necesitate pentru fiecare şofer. Dar suprafaţa disponibilă pentru amenajări este extrem de limitată, iar spaţiile dintre blocuri sunt mici, aşa au fost proiectate la construirea cartierelor. În anii ’60 Şi ’70, maşina personală era un capriciu, iar circulaţia auto era restricţionată. Acum însă, trebuie sa armonizăm părerile şi nevoile cetăţenilor, iar acestea sunt de multe ori divergente. Nu putem sacrifica grădinile blocurilor, căutăm spaţii care pot fi folosite pentru parcaje fără a rupe din spaţiile verzi”, a explicat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Unde s-au amenajat noi locuri de parcare, în Sectorul 6

De la preluarea mandatului de primar până în prezent, edilul Sectorului 6 susţine că au fost date în folosinţă 670 de locuri de parcare.

„Am primit diverse oferte de la societăţi comerciale care mi-au propus să iau din grădinile blocurilor, din spaţiile verzi, câte 2-3 metri pentru a amenaja parcări, dar nu se poate, că nu sunt de acord toţi locatarii. Această situaţie se repetă în tot sectorul. Locurile de parcare sunt insuficiente, am discutat cu mai mulţi reprezentanţi ai unor companii pentru dezvoltarea unor parteneriate public-private, dar ei nu s-au arătat interesaţi, câtă vreme proiectele necesită investiţii mari care nu se amortizează”, a argumentat Mănescu. 

Cele mai multe locuri de parcare au fost amenajate în cartierul Drumul Taberei (zona ANL Constantin Brâncuşi şi Str. Sibiu intersecţie cu Bd 1 Mai), în cartierul Militari (Intr Vagonetului intersecţie cu Str. Cupolei, Str. Centurii bl.113, Str. Vistiernic Stavrinos spate bl.153A, Str. Cheile Orzei, Str. Mărgelelor, Str. Estacadei, Str. Mohorului bl.139, Str. Dreptăţii bl.E5) şi în cartierul Crângaşi-Giuleşti (Str. Pădureni nr.10, Cal. Giuleşti intersecţie cu Cal. Crângaşi, zona Str. Ghe Saidac, zona cuprinsă între Str. N Filimon- G.M. Zamfirescu – Cal. Crângaşi- Str. Ceahlău). 

Cookies