Doi protestatari au fost luaţi de ambulanţe în urma ciocnirilor cu jandarmii. VEZI GALERIE FOTO

de:
27 oct. 2010
0 Afișari
Doi protestatari au fost luaţi de ambulanţe în urma ciocnirilor cu jandarmii. VEZI GALERIE FOTO

Câteva zeci de mii de persoane au protestat miercuri în faţa Palatului Parlamentului, începând cu ora 14:00, după un marş pornit în Piaţa Victoriei. Protestul s-a încheiat în jurul orei 17:30, cu toate că sindicaliştii aveau autorizaţie de manifestaţie până la ora 22:00. Jandarmeria a estimat numărul de participanţi la demonstraţie la 30.000 de persoane, în timp ce sindicatele şi opoziţia vorbeau de 100.000 de participanţi.

Spiritele s-au aprins în jurul orei 16:00 printre cei rămaşi în faţa Parlamentului. Sindicaliştii au forţat gardul de protecţie şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine, de mai multe ori. Doi bărbaţi au fost prinşi în busculadă şi au fost răniţi. Ei au fost preluaţi de ambulanţă. De asemenea, şi unei femei i s-a făcut rău în faţa scenei şi a fost transportată la spital.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că unul dintre bărbaţii preluaţi de ambulanţă, fusese scos din mulţime de forţele de ordine pentru instigare la violenţă, moment în care a simulat probleme de sănătate.

De altfel, mai multe persoane au fost reţinute în urma incidentului.12 manifestanţi au fost amendaţi de jandarmi pentru instigare la violenţă. Şase dintre ei fac parte din galeria de Stelei şi au fost duşi la secţia de poliţie.

După violenţe, protestatarii au trecut la distracţie. Mai multe persoane s-au prins în horă şi au dansat în mijlocul mulţimii. Cinci dintre participanţii la protestele sindical  au ajuns la spital după ce au consumat alcool.
„Au fost 37 de cazuri în care s-a intervenit, din care 10 au fost transportaţi la spital 5 cinci au fost sub influenţa alcoolului”, a declarat Raed Arafat la Realitatea Tv.

După ce a condus coloana de protestari până la Parlament, preşedintele PSD a urcat pe scena amplasată în Piaţa Constituţiei pentru a se adresa oamenilor.  „Aveţi încredere în noi, astăzi scăpăm România de Boc, să dea Dumnezeu!”, le-a transmis el protestatarilor.

Protestatarii strigau ’’Hoţii’’, ’’Demisia’’, ’Ieşi afară, javră ordinară’’, ’Nu vă fie frică, papagalul pică’’ sau ’’Să vină Ceauşescu, să-l ia pe Băsescu’’ . ’’Dorinţa noastră e una: Jos cu Guvernul Boc’’, mai spun sindicaliştii.

’’Mergem la Parlament să le spunem aleşilor noştri că trebuie să voteze cum spunem noi. Mergem la Parlament şi nu plecăm până nu luăm capul lui Moţoc’’, au spus liderii sindicali aflaţi dimineaţă în Piaţa Victoriei.

Sindicaliştii anunţaseră că peste 2.000 de autocare din ţară vor ajunge în Capitală. Peste 100 de autocare cu manifestanţi au intrat  în Capitală, până la ora 09:00 dimineaţa.  Autocarele au fost oprite la intrările în Bucureşti, grupate câte 10 şi apoi escortate de către poliţişti spre Piaţa Victoriei.

Mitingul a fost organizat de Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Natională a Sindicatelor Libere din România – Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Confederaţia Sindicală Naţională Meridian şi se desfăşoară sub deviza Nu sărăciei, NU dispreţului.

Fotografii realizate de Adrian Deoancă şi Cristian Bândea.

că la ora 14.00 se circula fluent între Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii, rămânând restricţii pe tronsonul Piaţa Unirii-Piaţa Constituţiei.
Cookies