Peste 80.000 de oameni au participat la Romanian Design Week 2024. Expoziții, concerte și o mulțime de evenimente au avut loc în București

04 iun. 2024
78 afișări
Peste 80.000 de oameni au participat la Romanian Design Week 2024. Expoziții, concerte și o mulțime de evenimente au avut loc în București
Peste 80.000 de oameni au participat la Romanian Design Week 2024. Expoziții, concerte și o mulțime de evenimente au avut loc în București | Sursa foto: Roald Aron și Mihai Ciobanu

Peste 80.000 de vizitatori au luat parte la a 12-a ediție Romanian Design Week 2024. Prticipanții s-au putut bucura de diverse expoiziții, de petreceri și concerte, dar și de obiectele cumpărate.

S-a încheiat Romanian Design Week 2024

S-a încheiat a 12-a ediție a festivalului Romanian Design Week 2024, dedicat industriilor creative. Peste 80.000 de oameni au vizitat expozițiile din clădirea monument istoric CINA și cele peste 130 de evenimente care s-au desfășurat în paralel în București în perioada 24 mai – 2 iunie.

Festivalul a oferit o experiență urbană completă, prezentând 9 formate din care publicul a putut alege. Această ediție s-a desfășurat sub tema „Unlock the City.

Peste 40.000 de persoane au vizitat CINA

Peste 40.000 de vizitatori au trecut pragul CINA, clădire monument istoric din centrul Bucureștiului. În acest an, Romanian Design Week a propus, în cadrul CINA, o serie de expoziții reprezentative pentru industriile creative. Acestea au fost vizitate de peste 40.000 de persoane de-a lungul celor 10 zile de festival.

RDW Exhibition a prezentat peste 200 de proiecte relevante din 6 categorii creative diferite: arhitectură, design interior, design grafic, design de produs, ilustrație și modă. Aceste au fost expuse pe două etaje ale fostului restaurant CINA.

De asemenea, vizitatorii s-au întâlnit și cu proiecte-reper pentru designul internațional, în cadrul RDW Design Flags, susținut de Château Purcari. La parterul clădirii CINA au avut loc 9 expoziții reprezentative pentru peisajul european, aduse din țări precum:

  • Italia,
  • Danemarca,
  • Suedia,
  • Spania,
  • Ungaria,
  • Franța,
  • Republica Moldova.

RDW Young Design a prezentat noile talente din industriile craetive, artiști, creatori din noua generație de absolvenți ai facultaților cu profil vocațional-creativ.

Publicul a putut să cumpere diferite obiecte din RDW Concept Store. Printre cele mai vândute obiecte se numără bijuterii, articole vestimentare și obiecte din ceramică și porțelan. Încasările au fost de aproximatic 25.000 de euro.

RDW Social a strâns mii de persoane în cele două weekenduri ale festivalului. Participanții s-au adunat la petreceri, concerte și alte contexte de socializare.

RDW Design GO! a unit peste 130 de evenimente. Acestea au propus o largă diversitate: workshop-uri, lansări de produse, expoziții, open doors, tururi ghidate și multe altele.

Pregătiri pentru Romanian Design Week 2025

Romanian Design Week 2025 va intra în curând în pregătiri pentru ediția cu numărul 13. La fel ca în acest an, lucrările prezentate la festival vor fi selectate în urma unui call de proiecte. Acesta va fi anunțat începând cu luna septembrie a acestui an.

  • Mai multe detalii despre ediția din acest an, dar și despre ediția următoare AICI.

Te-ar putea interesa și:

 

Cookies