ARHIVA B365

Peste 8 tone de alimente neconforme retrase de la vânzare şi confiscate de la unităţi de pe litoral

Peste 200 de operatori din industria alimentară, din cele cinci zone de interes turistic – Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, au fost verificaţi de medici veterinari, împreună cu inspectori delegaţi, în cadrul acţiunii „Comandamentul Sezon Estival 2016″.

Potrivit Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, au fost controlate 106 restaurante, peste 20 de pizzerii şi unităţi tip fast-food, braserii, unităţi tip bufet, baruri şi beach baruri, cantine, magazine alimentare, cofetării şi patiserii, dar şi două pensiuni.

În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare, în spaţii neaprobate sau neigienizate, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, transportul de produse alimentare fără autorizaţie sanitară veterinară, precum şi nerespectarea condiţiilor microbiologice de comercializare a produselor alimentare„, precizează DSVSA Constanţa, într-un comunicat de presă.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 25.000 de lei, fiind, totodată, confiscate şi retrase de la vânzare peste 8 tone de carne şi produse din carne, lapte şi produse lactate, peşte şi produse din peşte, ouă, cu o valoare de piaţă în cuantum de aproape 70.000 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare, potrivit reprezentanţilor DSVSA Constanţa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button