Peste 8.900 de români, încadraţi în muncă, prin acordarea de subvenţii angajatorilor

de:
19 oct. 2015
0 Afișari
Peste 8.900 de români, încadraţi în muncă, prin acordarea de subvenţii angajatorilor

Ca urmare a aplicării măsurilor prevăzute în Programul de Ocupare, au fost încadrate, prin acordarea de subvenţii angajatorilor, 8.812 persoane de peste 45 de ani şi 142 de persoane care mai au cinci ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare, potrivit ANOFM.

Totodată, prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de ANOFM, până la sfârşitul lunii august au fost ocupate 77.336 persoane peste 45 de ani şi 21.554 persoane peste 55 de ani, scrie zf.ro.

Potrivit legislaţiei în vigoare, angajatorii pot primi lunar, timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă (care în prezent este 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nederminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale.

De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă şomeri care, în termen de cinci ani de la data angajării, îndeplinesc condiţiile de acordare a pensiei, beneficiază lunar pe perioada angajării de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

Pentru a beneficia de aceste subvenţii acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj este necesar ca şomerii încadraţi să fie înregistraţi în baza de date a ANOFM şi ca raporturile de muncă să fie menţinute cel puţin 18 luni.

Cookies