ARHIVA B365

Peste 700 de urgenţe de cod galben şi roşu în Bucureşti

Volumul solicitărilor înregistrate în cursul zilei de joi a crescut cu 5% faţă de ziua precedentă. ”Dintre persoanele care ar fi putut să sufere din cauza căldurii sunt 76 de solicitări pentru persoane căzute în stradă sau cu lipotimii în locuri publice. Serviciul de Ambulanţă s-a asigurat pentru următoarea perioadă prin folosirea la capacitate maximă a întregului parc auto cu aer condiţionat. Se lucrează cu întreaga capacitate a turelor. S-au sistat recuperările şi se cheamă de acasă personal în funcţie de modul în care evoluează solicitările”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABI), citat de Agerpres şi preluat de medipedia.ro.

Joi, în intervalul orar 8.00 – 16.00, peste 100 de persoane au fost afectate de caniculă. Din totalul urgenţelor, 59 de apeluri au fost pentru persoane căzute în stradă şi 52 de solicitări au fost pentru persoane afectate de caniculă, la domiciliu.

Potrivit acesteia, în cursul zilei de miercuri au fost aduse din turele libere nouă echipaje pe tura de zi. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are 18 substaţii care funcţionează şi ca puncte de prim ajutor.

„În cursul zilei de miercuri au fost înregistrate 184 de intervenţii, dintre care, în legătură directă cu expunerea la temperaturile crescute ale mediului au fost 18 cazuri. Din fericire nu au fost cazuri grave şi nu am înregistrat niciun deces în corelaţie cu expunerea la temperaturi ridicate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Se acţionează cu toate echipajele de prim ajutor şi unităţile de terapie intensivă mobila la nivelul municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov, iar personalul medical care deserveşte aceste unităţi de terapie intensivă mobilă este la capacitate. În această perioadă nu se vor da turele libere nici pentru asistenţi şi nici pentru medici şi este stabilit foarte bine graficul de alertare la domiciliu, dacă situaţia o va impune”, a declarat şi şeful SMURD Bucureşti-Ilfov, dr. Bogdan Opriţa.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rafila a precizat că în perioadele de caniculă oamenii ar trebui, printre altele, să se hidrateze corespunzător şi să opteze pentru o alimentaţie uşor digerabilă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button