Peste 70% din Sectorul 3, supravegheat de camere video performante. Negoiță spune că a montat vreo 550 de dispozitive în tot sectorul și vede în cel mai mic detaliu

16 aug. 2021
2315 Afișari
Peste 70% din Sectorul 3, supravegheat de camere video performante. Negoiță spune că a montat vreo 550 de dispozitive în tot sectorul și vede în cel mai mic detaliu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus luni că peste 70% din sectorul pe care îl conduce este supravegheat video de camere performante. Edilul spune că a montat vreo 550 de dispozitive peste tot și poate surprinde orice activitate de pe domeniul public în cel mai mic detaliu. Așa că mare grijă, se filmează!

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a explicat luni că a montat deja vreo 550 de camere video ultraperformante în aproape tot Sectorul 3. Acum au o acoperire de 70%, însă se dorește o supraveghere video totală a zonei administrate de Primăria Sectorului 3. Imaginile sunt folosite de Poliția Sector 3, iar edilul se laudă că acestea pot surprinde în cele mai mici detalii activitatea de pe întreg domeniul public.

Vezi mai jos și locurile în care sunt amplasate.

Totul se filmează în Sectorul 3

Primarul mai spune că aceste camere video, care sunt cu sutele în sector, pot înregistra orice, chiar şi pe timp de noapte. Ele vizează în primul rând orice abatere de natură contravenţională sau penală, cum ar fi: depozitarea ilegală de deşeuri, consumul de băuturi alcoolice sau substanţe interzise pe domeniul public, actele de violenţă, dar şi neregulile din trafic.

Anunțul lui Negoiță privind montarea camerelor de supraveghere video

Negoiță spune că aceste camere video au fost montate pentru siguranța cetățenilor, ele fiind amplasate în toate parcurile mari, locuri de joacă, parcări și intersecții, cât și în curțile unităților de învățământ.

„Discutăm de camere ce pot surprinde în cele mai mici detalii activitatea de pe domeniul public şi care acoperă 70% din suprafaţa Sectorului 3, practic beneficiem de cel mai extins sistem de acest gen implementat pentru siguranţa cetăţenilor. Parcurile mari, locurile de joacă, parcările, intersecţiile aglomerate şi curţile unităţilor de învăţământ sunt cele vizate de acest sistem performant de monitorizare şi supraveghere video non-stop”, a scris edilul pe Facebook.

Cine stochează și folosește imaginile surprinse de aceste camere video din Sectorul 3

Primarul mai spune că toate imaginile surprinse pe domeniul public din sectorul 3 sunt stocate și monitorizate de Poliția Locală Sector 3. Acestea vor fi folosite pentru instrumentarea cazurilor.

„Imaginile sunt monitorizate şi stocate de către Dispeceratul Poliţiei Locale Sector 3, iar poliţia naţională le poate folosi pentru instrumentarea cazurilor pe care le are. (…) Deocamdată discutăm doar de o primă etapă – întreaga suprafaţă a domeniului public din Sectorul 3 va fi supravegheată video”, mai spune Robert Negoiţă pe Facebook.

Postarea edilului conţine şi o hartă a zonelor în care sunt amplasate camerele video.

Amplasarea camerelor video poate fi urmărită aici 

 

Cookies