Peste 60 de zboruri vor fi mutate pe Aeroportul Otopeni din București, din cauză că Aeroportul din Craiova se închide pentru 10 zile

12 oct. 2023
14389 Afișari
Peste 60 de zboruri vor fi mutate pe Aeroportul Otopeni din București, din cauză că Aeroportul din Craiova se închide pentru 10 zile
Peste 60 de zboruri vor fi mutate pe Aeroportul Otopeni din București, din cauză că Aeroportul din Craiova se închide pentru 10 zile. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Un aeroport din România se va închide pentru 10 zile, iar toate zborurile din și spre acesta vor fi mutate pe Aeroportul Otopeni din București.

Zborurile vor fi mutate în perioada 16 – 25 octombrie

Potrivit Boardingpass, aeroportul din Craiova se va închide timp de 10 zile, în perioada 16 – 25 octombrie 2023, pentru a fi extins și modernizat.

În acest sens, toate zborurile spre și dinspre aeroportul din Craiova vor fi mutate pe Aeroportul „Henri Coandă” din București.

Directorul aeroportului din Craiova a făcut, în mod oficial, următorul anunț:

În perioada 16-25 octombrie vor avea loc o serie de lucrări în cadrul proiectului de extindere și modernizare, care constau în amenajarea suprafeței nivelate a benzii pistei și amenajarea ariei de siguranță, iar toate cursele se vor muta, în această perioadă, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă”, a declarat directorul aeroportului din Craiova pentru Oltenia Live.

Oficialul aeroportului nu a oferit date despre numărul total de zboruri afectate dar, potrivit verificărilor făcute de BoardingPass, este vorba de peste 60 de zboruri dus-întors.

Rutele afectate sunt următoarele:

  • Craiova – Charleroi operată de Wizz Air: patru zboruri dus-întors;
  • Craiova – Paris BVA operată de Wizz Air: patru zboruri dus-întors;
  • Craiova – Koln operată de Wizz Air: patru zboruri dus-întors;
  • Craiova – Bologna operată de Wizz Air: șase zboruri dus-întors;
  • Craiova – Bergamo operată de Wizz Air: nouă zboruri dus-întors;
  • Craiova – Roma FCO operată de Wizz Air: șapte zboruri dus-întors;
  • Craiova – Barcelona operată de Wizz Air: patru zboruri dus-întors;
  • Craiova – Madrid operată de Wizz Air: șase zboruri dus-întors;
  • Craiova – Birmingham operată de Wizz Air: șase zboruri dus-întors;
  • Craiova – Londra LTN operată de Wizz Air: 13 zboruri dus-întors.

Un avion nu a mai decolat spre București din cauza unui pasager beat

La începutul lunii octombrie, un român aflat în stare de ebrietate a stricat ușa unui avion care trebuia să plece din Zaragoza spre București, iar zborul a fost decalat cu o zi. Pasagerii au fost evacuați.

Aeronava îi aparținea companiei Wizz Air.

Pasagerii care au fost evacuați din avionul respectiv și-au petrecut noaptea în aeroport, pentru că a durat ceva timp ca ușa să fie reparată.

Călătorii nu au mai putut fi repartizați la alte zboruri care au plecat din orașele din apropiere. Astfel, compania aeriană Wizz Air a trebuit să îi cazeze în hoteluri din Zaragoza.

Te-ar putea interesa și:

Cookies