Peste 60 de zboruri Eurowings ANULATE din cauza grevei personalului de bord

de:
22 nov. 2016
1 Afișari
Peste 60 de zboruri Eurowings ANULATE din cauza grevei personalului de bord

Sindicatul personalului de bord Verdi a cerut declanşarea unei greve de protest pe aeroporturile Duessseldorf şi Hamburg începând cu ora locală 05:00 am (04:00 GMT) şi până la ora locală 08:00 pm (19:00 GMT). Agenţia DPA informează că 50 din cele 88 de zboruri programate din şi spre aeroportul Duesseldorf au fost anulate, la fel ca şi cel puţin şapte zboruri cu plecarea sau aterizarea pe aeroportul din Hamburg.

Conducerea companiei Lufthansa şi cele două sindicate care reprezintă personalul de bord (Verdi şi UFO) nu au ajuns la un acord pentru un nou contract colectiv de muncă. Luna trecută, o grevă a sindicatului personalului de bord UFO a obligat companiile aeriene low cost Eurowings şi Germanwings să anuleze 380 de zboruri.

Greva de marţi a personalului de bord de la Eurowings vine în avanpremiera unei acţiuni mai amplă de protest anunţată de piloţii de la Lufthansa, care va afecta serios miercuri traficul companiei aeriene germane. Greva se va întinde pe 24 de ore, începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, şi va afecta atât zborurile pe distanţe scurte, cât şi cursele pe distanţe lungi, se arată într-un comunicat al sindicatului Vereinigung Cockpit (VC).

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar şi din partea companiilor low cost.

Cookies