Peste 60.000 de bucureşteni suferă de diabet

de:
15 nov. 2010
0 Afișari
Peste 60.000 de bucureşteni suferă de diabet

Copiii cu diabet din România duc o viaţă normală, având la dispoziţie diferite sortimente de alimente şi dulciuri fără zahăr, dar şi tratamente de ultimă generaţie. De asemenea, părinţii acestora au grijă să îi implice în activităţi sportive apropiate vârstei fiecăruia. Insulina poate fi procurată uşor, iar dozele pe care le primesc lunar gratuit acoperă în mare parte nevoile unui copil cu diabet. Problema este mai mult legată de posibilităţile financiare ale părinţilor pentru că unii copii au nevoie de 150 de doze lunar”, a afirmat pentru mediafax.ro dr. Mihaiela Mihu, preşedintele Asociaţiei pentru Copiii şi Tinerii cu Diabet din Municipiul Bucureşti, în cadrul evenimentului „Viaţa cu Diabet”, desfăşurat sâmbătă în Capitală, citat de adevarul.ro.

Diabetul zaharat este una dintre cele mai comune boli cronice care afectează copiii de orice vârstă, chiar şi bebeluşii. Nedepistată la timp, boala poate fi fatală sau poate duce la leziuni cerebrale grave. Peste jumătate din copiii cu diabet zaharat dezvoltă complicaţii până la împlinirea vârstei de 15 de ani.

În acest an, Bucureştiul s-a alăturat, pentru prima dată, campaniei de iluminare în albastru a monumentelor din toată lumea. Ateneul Român a fost printre cele 1.100 de monumentele iluminate în albastru de ziua Mondială a Diabetului, celebrată pe 14 octombrie.

Copiii cu diabet zaharat, aflaţi în grija medicilor de la Spitalul „Marie S. Curie” (Budimex), şi familiile acestora au participat, sâmbătă, la Ziua Mondială a Diabetului în cadrul evenimentului „Viaţa cu Diabet”, organizat în amfiteatrul spitalului de către Asociaţia pentru Copiii şi Tinerii cu Diabet din Municipiul Bucureşti şi compania Houston NPA.

Cookies