Peste 500 de vârstnici vor beneficia de servicii medicale gratuite. Proiect unic în România într-un sector din București

28 sept. 2021
201 Afișari
Peste 500 de vârstnici vor beneficia de servicii medicale gratuite. Proiect unic în România într-un sector din București
Peste 500 de vârstnici vor beneficia de servicii medicale gratuite. Proiect unic în România într-un sector din București

Peste 500 de vârstnici vor beneficia de servicii medicale gratuite. Proiect unic în România într-un sector din București: „Smart Big Data Platform to Offer Evidence-based Personalised Support for Healthy and Independent Living at Home”.

Peste 500 de vârstnici vor beneficia de servicii medicale gratuite. Proiect unic în România într-un sector din București, realizat prin intermediul unui parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional.

Peste 500 de vârstnici vor beneficia de servicii medicale gratuite

Primăria Sectorului 5, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, a încheiat un parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional. Scopul parteneriatului este acela de a sprijini persoanele vârstnice să trăiască independent, dar și să-și îmbunătățească calitatea vieții.

Recomandăm și: Ce a rămas din vizita Ursulei von der Leyen la București: priza care atârna din perete în poza oficială de la Spitalul Universitar

Doar în Sectoul 5, peste 500 de persoane vor putea beneficia gratuit de servicii medicale. Programul este unic în România și se numește „Smart Big Data Platform to Offer Evidence-based Personalised Support for Healthy and Independent Living at Home”, anunță Primăria Sectorului 5 prin intermediul unei postări pe Facebook.

Platforma se numește SMART BEAR, iar obiectivul acesteia este să dezvolte o soluție integrată care să adune zilnic informații de la persoanele vârstnice care au anumite afecțiuni, prin intermediul:

  • diferitelor tipuri de senzori,
  • a dispozitivelor medicale asistive și a celor mobile.

Acestea vor oferi soluții concrete și personalizate pentru îmbunățirea calității vieții, independenței și siguranței persoanelor în vârstă, la domiciliu.

Proiect unic în România într-un sector din București

Platforma va fi testată și validată în 5 țări: Franța, Grecia, Italia, Spania și România, pentru 5.000 de persoane vârstnice, din care 1.000 în România, în special din Capitală.

Recomandăm și: Parcul Văcărești a intrat în administrarea PMB, prin concurs: O oportunitate turistică şi de divertisment

De asemenea, pentru a obține absolut toate informațiile necesare pentru cele mai bune decizii personalizate, aplicația SMART BEAR va fi conectată cu spitale și alte servicii de asistență medicală.

Un rol esențial în acest proiect îl vor avea medicii de familie, atât în faza inițială în care se va face selecția participanților, pe baza unor criterii clare de includere în proiect, cât și pe toată durata desfășurării testărilor.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 67 și 80 de ani sunt cele vizate pentru acest proiect, ce au un istoric medical care să cuprindă cel puțin două dintre aceste condiții:

  • Afecțiuni cardio-vasculare;
  • Deficit de auz;
  • Tulburări de echilibru (risc de cădere);
  • Deficit cognitiv lejer, tulburări de dispoziție (depresie, anxietate);
  • Sindrom de fragilitate, obezitate.
Sursă foto: Facebook/ Primaria Sectorului 5
Cookies