Peste 500 de persoane, la Marșul Diversității din București GALERIE FOTO

de:
24 mai 2015
0 Afișari
Peste 500 de persoane, la Marșul Diversității din București GALERIE FOTO

Marsul diversitatii, organizat de Asociatia Accept, a ajuns la cea de-a 10 editie, informeaza Hotnews.ro.

Ca si in ultimii ani, participantii s-au adunat la Arcul de Triumf, imbracati colorat, cu pene, masti, palarii si peruci, purtand stegulete curcubeu si baloane. Au fost cupluri gay, care mergeau tinandu-se de mana, travestiti, dar si alti tineri, care au venit din solidaritate. Multi au venit pe biciclete, altii cu cainii de companie.

In fruntea marsului a mers o remorca cu difuzoare din care se auzea muzica tehno si dance, participantii la mars dansand pe traseu pana la Piata Victoriei.

Ei au afisat totodata bannere cu mesajele „Egali”, „CNP-ul meu nu dicteaza cine sunt”, „Multicolor, nu tricolor”, „Suntem aici pentru cei care nu pot”, „Homofobia distruge vieti”, „Libertate pentru dragoste”si „Vrem partenerait civil” si au desfasurat un steag curcubeu lung.

De la manifestare nu au lipsit ambasadorii Marii Britanii, Olandei, Finlandei si Suediei, fiind prezenti si parlamentari din Suedia, Finlanda si Danemarca.

In discursurile lor, au remarcat ca incepe sa fie adoptata in tot mai multe tari legislatie in favoarea minoritatilor sexuale. Totodata, cei prezenti si-au exprimat bucuria fata de rezultatele referendumului din Irlanda, in care, potrivit rezultatelor partiale, 72 la suta dintre participanti s-au pronuntat pentru legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

Înainte de Marșul Diversității, în București a avut loc Marsul pentru normalitate, organizat de Noua Dreapta. Marsul a fost organizat in replica la organizarea Marsului Diversitatii.

Cookies