Peste 500 de oameni au luat metroul de la Tudor Arghezi, în primele ore de la deschiderea stației. Daniel Băluță: E folosită și parcarea de tip Park&Ride, care este gratuită în prima lună

16 nov. 2023
3672 Afișari
Peste 500 de oameni au luat metroul de la Tudor Arghezi, în primele ore de la deschiderea stației. Daniel Băluță: E folosită și parcarea de tip Park&Ride, care este gratuită în prima lună
Peste 500 de oameni au luat metroul de la Tudor Arghezi, în primele ore de la deschiderea stației. Daniel Băluță: E folosită și parcarea de tip Park&Ride, care este gratuită în prima lună. Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță

Stația de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2, proaspăt deschisă, a fost tranzitată de sute de bucureșteni ieri, anunță primarul Sectorului 4. Și parcarea de tip Park&Ride a fost la fel de plină.

Peste 500 de oameni au plecat cu metroul din stația Tudor Arghezi

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a transmis pe pagina sa de Facebook că peste 500 de bucureșteni au plecat ieri cu metroul din stația Tudor Arghezi, în primele ore de la deschiderea acesteia.

Ultimul călător a luat metroul spre centru aseară, la ora 22:15.

Această nouă stație de metrou le este foarte utilă locuitorilor din Sectorul 4.

Totodată, Daniel Băluță a vorbit și despre parcarea de tip Park&Ride din apropierea stației de metrou „Tudor Arghezi”. Primarul a spus că, în această dimineață, parcarea era plină de mașini, semn că oamenii au înțeles utilitatea ei.

Șoferii și-au lăsat mașinile în locurile special amenajate și au luat metroul ca să ajungă la serviciu sau să îi ducă pe cei mici la școală”, a transmis edilul.

În prima lună de la inaugurare, parcarea de tip Park&Ride de la Tudor Arghezi este gratuită. Ulterior, după această perioadă, tariful folosirii acestia va fi de 3 lei pe durata întregului interval orar cuprins între 05:00 – 23:00.

Pe timpul nopții, între orele 23:00 – 05:00, tariful va fi de 3 lei pe oră.

Stația Tudor Arghezi s-a deschis miercuri, la ora 11:30

Miercuri, 15 noiembrie 2023, începând cu ora 11:30, trenurile au oprit în stația Tudor Arghezi, aflată pe Magistrala 2 Pipera-Berceni.

Potrivit graficului aprobat de Metrorex, trenurile de metrou vor circula în sistem de tip pendulă, între stațiile Tudor Arghezi și Berceni. Mai apoi, după ce vor fi finalizate lucrările la sistemul de automatizare, preluarea fluxului de călători se va face „în lung”, de la stația Tudor Arghezi până la stația Pipera.

În primă fază, intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi de 8 minute, pentru ca apoi, acest interval va fi redus la 4 minute.

Te-ar putea interesa și:

Cookies