Peste 500 de blocuri din Sectorul 4 intră în reabilitare

de:
31 mai 2011
5 Afișari
Peste 500 de blocuri din Sectorul 4 intră în reabilitare

Blocurile care vor intra primele în programul de reabilitare termică sunt cele înscrise pe listă între anii 2006-2010.

„În vederea realizării programului local multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) ne-a alocat resurse financiare de la bugetul de stat pentru 15 blocuri de locuinţe. Fondurile alocate de MDRT sunt însp insuficiente pentrz cele 540 de blocuri de locuinţe înscrise în lista cu solicitările de reabilitare termică, înscrise din anul 2006 până în 2010 inclusiv”, a motivat Silviana Petrache, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Sectorului 4.

După cum susţine primarul Sectorului 4, conservatorul Cristian Popescu Piedone, împrumutul de la BEI va putea acoperi costurile de reabilitare termică pentru aproape o treime din fondul de locuinţe tip bloc. „În Sectorul 4 avem aproximativ 1.600 de blocuri, iar prin acest credit reabilităm 540 de locuinţe. Estimez că acestea vor fi realizate în următorii patru ani”, a declarat Piedone pentru B365.ro.

Împrumutul în valoare de 70 de milioane de euro este contractat de administraţia locală pe o perioadă de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de patru ani, timp în care Primăria Sectorului 4 nu va plăti rate. Proiectul de hotărâre de Consiliu Local care vizează aprobarea contractării creditului a fost aprobat cu unanimitate de voturi de consilierii locali.

Cookies