Peste 500 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă de săptămâna viitoare. Termoenergetica: Se vor efectua lucrări de reparații și modernizare

15 iul. 2023
635 afișări
Peste 500 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă de săptămâna viitoare. Termoenergetica: Se vor efectua lucrări de reparații și modernizare
Peste 500 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă de săptămâna viitoare. Termoenergetica: Se vor efectua lucrări de reparații și modernizare | Sursa foto: Freepik

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că, începând de luni, 17 iulie 2023, se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei primare, în mai multe zone din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 din București. În urma lucrărilor, vor fi afectate peste 500 de blocuri.

Termoenergetica a anunțat că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare, și de reparații pe conductele rețelei primare în mai multe sectoare

Vor fi realizate următoarele intervenții, anunță Termoenergetica:

Sectorul 6

Conducta Magistralei I – CET Cet Energo – Dn 400 mm și Magistrala II Vest Dn 800 mm, în zona intersecției Bulevardului Iuliu Maniu cu strada Valea Cascadelor și a străzilor Ametistului, Mărgelelor și Apusului din Sectorul 6.

Se vor executa lucrări de înlocuire a conductei cu diametrul de 800 mm, două vane cu diametrul de 400 mm și alți șase metri de conductă Dn 400mm.

Tot luni, vor începe lucrările de înlocuire a conductelor în cadrul Lotului 5, Obiectivul 25 din proiectul POIM cu finanțare europeană. Se vor realiza lucrările necesare montării unui provizorat care să asigure furnizarea apei calde pe toată durata executării lucrărilor în cadrul acestui proiect.

Totodată, vor fi realizate și lucrările necesare montării unui alt provizorat de aproximativ 300 m de conductă (Dn 150 mm), pentru realizarea reparațiilor la conductele Dn 400mm din zona străzii Apusului, fără a fi sistată furnizarea apei calde pentru clienți, pe toată durata lucrărilor de primă urgență desfășurate de o firmă terță.

Pentru realizarea provizoratului, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 17 și 21 iulie 2023, ora 23:00, pentru aproximativ 200 de blocuri.

Anul în care a fost pusă în funcțiune această conductă din această zonă este 1969, porțiune de rețea având aproape 55 de ani de funcționare.

Sectorul 4

Lucrări de înlocuire a rețelei pe conducta Dn 600 mm, în zona Aleilor Râul Sadului și Ciceu, strada Aliorului și Aleea Niculițel din Sectorul 4.

Se vor înlocui aproximativ 60 m de conductă cu același diametru. În perioada 17-21 iulie 2023, ora 23:00, va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, pentru 90 de blocuri din zonă.

Anul de punere în funcțiune a acestei conductei este 1977, porțiunea de rețea având peste 45 de ani de funcționare.

Conducta Magistralei Progresul Berceni Dn 800 mm, în zona Bulevardului Constantin Brâncoveanu și a Șoselei Oltenița din Sectorul 4.

Se vor efectua lucrările de punere în funcțiune a tronsonului modernizat prin proiectul Primăriei Municipiului București – Obiectivul 5 și se vor executa operațiunile de blindare a unei noi porțiuni de rețea, pentru continuarea lucrărilor, fără sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă.

De asemenea, se va interveni pentru efectuarea lucrărilor de reparații a avariilor din rețeaua primară în zona Șoselei Olteniței și a străzii Padeșului din Sectorul 4. Pentru aproximativ 150 de blocuri va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada 17-24 iulie 2023, ora 23:00.

Anul de punere în funcțiune a conductei din zonă este 1989, această porțiune de rețea având aproape 35 de ani de funcționare.

Sectorul 5

Lucrări de înlocuire a rețelei pe conducta Dn 800 mm, în zona Bulevardului Unirii din Sectorul 5.

Se vor efectua lucrări de înlocuire a aproximativ 10 m de conductă cu același diametru.

Pentru aproximativ 40 de blocuri va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apă caldă, în perioada 14-21 iulie 2023, ora 23:00.

Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1991, această porțiune de rețea având peste 30 de ani de funcționare.

Sectorul 1

Lucrări de reparații la conducta Dn 400 mm, în zona Gării de Nord și a Maternității Polizu din Sectorul 1. Aici se vor realiza lucrări de înlocuire a aproximativ 15 metri de conductă.

Pentru aproximativ 30 de blocuri din zonă va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada 18-20 iulie 2023, ora 23:00.

Anul de punere în funcțiune a conductei din zonă este 1962, această porțiune de rețea având peste 60 de ani de funcționare.

Sectorul 2

Continuă lucrările de înlocuire a conductei Dn 200 mm, în zona străzii Slt. Gheorghe Stănescu din Sectorul 2. Aici va fi schimbată o lungime totală de țeavă de 60 m și va fi realizată subtraversarea Șoselei Pantelimon.

Până pe data de 28 iulie 2023, ora 23:00, furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 10 de blocuri din această zonă va rămâne oprită.

Anul de punere în funcțiune a conductei este 1978, această porțiune de rețea având aproape 45 de ani de funcționare.

Termoenergetica subliniază faptul că termenele lucrărilor sunt estimative, având în vedere necesitatea deschiderii șantierelor și decopertarea galeriilor.

Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu stadiul de degradare al conductelor.

Se va lucra în același timp în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai curând decât termenul estimat.

Clienții au la dispoziție informații prin intermediul mesajelor preînregistrate la 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, dar și prin aplicația Termoalert.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies