Peste 50.000 de pelerini s-au închinat la moaştele şi icoanele de la Catedrala Patriarhală

de:
27 oct. 2013
1 Afișari
Peste 50.000 de pelerini s-au închinat la moaştele şi icoanele de la Catedrala Patriarhală

Peste 50.000 de pelerini s-au închinat de joi până duminică la icoana făcătoare de minuni a Sfintei Împărătese Elena, în care se păstrează părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci şi din moaştele Sfintei, la icoana istorică a Sfântului Împărat Constantin cel Mare, la moaştele Sfântului Mare Mucenic Artemie, precum şi la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, aflate în baldachinul de pe Colina Patriarhiei.

Pelerinii, unii dintre ei veniţi din străinătate, stau la rând şi peste 12 ore, în linişte, citind rugăciuni sau acatistele sfinţilor. Cei mai mulţi au spus că merg frecvent în pelerinaj, întrucât simt binefacerile sfinţilor.

Există un grup constant de pelerini care merge la toate hramurile. „Nu putem spune că sunt 20 -25 sau 30 la sută dintre pelerini care merg constant în pelerinaje. Sigur că la Cuvioasa Parascheva predomină pelerinii din Moldova, la Cuviosul Dimitrie cel Nou, cei din Arhiepiscopia Bucureştilor. Dar în ambele sunt şi pelerini din alte zone şi chiar din străinătate. Pe lângă ei sunt şi unii care au alte scopuri, să mai caşte gura, să încerce să intre prin faţă sau să cerşească”, a spus părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, citat de Mediafax. 

Cookies