ȘTIRI

Peste 5.800 de mașini Toyota din România, rechemate în service. PERICOL DE INCENDIU

 “Autoturismele vizate de aceasta campanie sunt echipate cu un panou central de comanda a geamurilor, plasat pe usa soferului, care cuprinde un ansamblu de contacte electrice. Acest ansamblu este lubrifiat cu vaselina, care este posibil sa fi fost aplicata insuficient in timpul productiei. Din aceasta cauza, si in combinatie cu umezeala excesiva, de-a lungul timpului, se poate produce un scurt circuit. Daca acest lucru se intampla comutatorul central de comanda a geamurilor se poate supraincalzi si topi, ceea ce poate duce la aparitia fumului sau chiar a unui incendiu”, a anuntat Toyota, potrivit 0-100.hotnews.ro.

Clientii au fost contactati de dealeri pentru a fi invitati la service. Panoul de comanda pentru geamuri va fi verificat, iar pe contactele electrice se va aplica o vaselina rezistenta la temperaturi ridicate. Daca acest bloc de comenzi prezinta deja defecte de functionare va fi inlocuit intregul ansamblu de contacte electrice al panoului central de comanda a geamurilor. Reparatia dureaza circa o ora.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Bentley, Nissan, Volvo, Mitsubishi, Renault, Opel, Honda, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button