Peste 5.100 de copii și 114.000 adolescenți vaccinați anti-COVID. Gheorghiță: „Este un mesaj puternic” dat de generația tânără

05 iun. 2021
88 Afișari
Peste 5.100 de copii și 114.000 adolescenți vaccinați anti-COVID. Gheorghiță: „Este un mesaj puternic” dat de generația tânără

Peste 5.100 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au fost vaccinaţi anti-COVID-19 în ultimele 72 de ore, a declarat președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. „Este un mesaj puternic” dat de generația tânără, a adăugat el.

Peste 5.100 de copii și 114.000 adolescenți vaccinați anti-COVID

„Din 2 iunie şi până astăzi, practic în ultimele 72 de ore, s-au vaccinat peste 5.100 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani, iar de la debutul campaniei de vaccinare până la acest moment au fost vaccinaţi peste 114.000 de adolescenţi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani. Cred că este un mesaj puternic pe care generaţia tânără îl dă, pentru că, indiferent cum am vedea lucrurile şi din ce perspectivă ne-am uita, copiii reprezintă viitorul nostru”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a explicat motivele pentru care se recomandă vaccinarea copiilor anti-COVID-19.

Posibilitate de prevenție pentru copiii vulnerabili

„Avem, din păcate, copii care sunt cunoscuţi cu afecţiuni cronice, care sunt în evidenţă cu boli neoplazice, cu boli hematologice, cu diabet, cu obezitate, cu boli cardio-vasculare, cu boli renale. Or, este foarte complicat să fii în pielea unui părinte care are în grijă un astfel de copil, un copil vulnerabil, care are aceleaşi drepturi la viaţă, la sănătate, la educaţie ca toţi ceilalţi copii. Oferind această posibilitate de prevenţie copiilor vulnerabili, putem să fim mai siguri pe mediul în care ei merg, pe mediul în care îşi dezvoltă viitorul”, a spus Gheorghiță.

„În cazul celor care nu sunt în evidenţă cu boli cronice, vaccinarea împotriva COVID-19 reduce riscul de transmitere, de infecţie şi în felul acesta protejează mai bine familia, mediul şi colectivitatea”, a adăugat medicul.

Gheorghiță a făcut avertizări și în privința rujeolei, și aceasta face victime în rândul copiilor, dacă ei nu au fost vaccinaţi.

„Îmi este greu să explic cum putem să nu prevenim anumite boli, care sunt prevenibile prin vaccinare, să avem încă decese din cauza rujeolei şi vă dau exemplul ultimilor ani. În cadrul epidemiei de rujeolă au fost peste 20.000 de copii care au fost infectaţi, peste 64 de decese, toate apărute la copii nevaccinaţi. Este inadmisibil ca în anul 2021 să avem acces la servicii medicale şi să nu putem să le accesăm. Tocmai de aceea cred că datoria noastră de acum înainte este una extrem de importată, prin a furniza toate informaţiile de care părinţii, aparţinătorii au nevoie ca să înţeleagă tot ceea ce înseamnă beneficiile unui sistem de prevenţie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Digi24.

Cookies