Peste 440 de garaje din Sectorul 6 vor fi demolate. Scopul: noi locuri de parcare

10 ian. 2022
683 afișări
Peste 440 de garaje din Sectorul 6 vor fi demolate. Scopul: noi locuri de parcare
Peste 440 de garaje din Sectorul 6 vor fi demolate. Scopul: noi locuri de parcare

Primăria Sectorului 6 anunță că 446 de garaje urmează să fie demolate, iar în locul acestora se vor crea locuri de parcare pentru cetățeni. Luni, 10 ianuarie, sunt date jos primele 6 garaje.

Peste 440 de garaje din Sectorul 6 vor fi demolate. Scopul: noi locuri de parcare. Mai exact, bucureștenii vor avea la dispoziție 669 de locuri de parcare, după ce aceste garaje vor fi demolate.

Peste 440 de garaje din Sectorul 6 vor fi demolate

6 garaje au fost demolate luni, 10 ianuarie 2022. Sursă foto: Primăria Sectorului 6
6 garaje au fost demolate luni, 10 ianuarie 2022. Sursă foto: Primăria Sectorului 6

446 de garaje din S6 au fost luate în vizor de către autorități (multe dintre acestea fiind construite fără autorizație). Deja au fost demolate 95 de garaje, anul trecut, în perioada mai – decembrie 2021. Alte 32 de garaje au primit semnătura primarului pentru a fi dărâmate.

Cele de mai sus se află pe Strada Parva, iar începând de luni, 10 ianuarie 2022, ADPDU Sector 6 (Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană) a început să le dea jos pe primele 6. Până la sfârșitul săptămânii ar urma ca terenul de aproximativ 660 de metri pătrați să fie eliberat.

După ce spațiul va fi curățat, se vor planta 15 arbori, se va însămânța gazon, se vor monta indicatoare rutiere și vor fi amenajate 41 de noi locuri de parcare.

Recomandăm și: Primăria Sectorului 6 cere în administrare un teren proaspăt salubrizat de la Primăria Capitalei. Ce răspuns a primit Ciprian Ciucu

Primăria Sectorului 6 transmite că aproximativ 669 de locuri de parcare vor fi create după ce vor fi demolate cele 446 de garaje.

Pentru 319 garaje, Poliția Locală Sector 6 a emis înștiințări proprietarilor în vederea demolării.

Ciprian Ciucu: „la fiecare 2 garaje demolate, câștigăm 3 locuri de parcare”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, declară că există o practică pentru demolarea garajelor. Judecătorii aprobă dispoziția de demolare doar dacă există un proiect de investiții pentru locul respectiv. PS6 a făcut acest lucru, iar la fiecare 2 garaje dezafectate, vor fi create 3 noi locuri de parcare pentru mașini.

Edilul Sectorului 6 speră ca până la sfârșitul anului 2022 să nu mai existe niciun garaj pe raza sectorului și îi îndeamnă pe cetățenii care știu și alte garaje (altele față de cele identificate deja), să le semnaleze.

Recomandăm și: Poliția Locală S 6 primește camere video portabile de tip body-cam. Ce rezultate au obținut agenții la testarea lui Ciucu

Multe garaje s-au construit ilegal, iar altele ocupă în mod abuziv domeniul public. Asta pentru că în ianuarie 2009 a fost încheiată ultima reînnoire a contractelor cu ADPDU. În anii ‘90 au fost construite cele mai multe garaje. Dintre acestea, 163 cu autorizație emisă de către Primăria Capitalei, iar chiriașii plătesc între 40 de bani și 1 leu, pentru folosirea celor 20 de metri pătrați (suprafața unui garaj).

Prioritate în vederea obținerii locurilor de parcare vor avea foștii deținători de garaje din Sectorul 6.

Cookies