ARHIVA B365

Peste 40% din locuinţele din România au nevoie de reparaţii

Casele şi apartamentele din România se remarcă, potrivit aceluiaşi document, prin lipsă de confort, pentru că 46,5% sunt cu una sau două camere şi suprapopulate, 57% fiind în mediul urban, scrie Mediafax.

Dacă în marile oraşe se remarcă absenţa a spaţiului, în mediul rural, confortul lipseşte cu desăvârşire. „8,5 % din locuinţele din mediul urban şi 34% din mediul rural nu au grup sanitar, din total, 32% din case nu au băi sau duşuri cu apă curentă. 16% din locuinţele din România sunt deteriorate, au igrasie, lumină insuficientă, iar factorii de mediu, zgomot, poluare, promiscuitate se manifestă la 3- 19% din ele”, arată Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR).

Conform unui sondaj IRSOP, 68% din populaţia din România intenţionează, în următorii cinci ani, să realizeze proiecte de îmbunătăţire locativă. 580.000 familii şi-au propus renovarea locuinţei, cumpărarea uneia noi, achiziţionarea unei case la ţară, izolarea termică a locuinţei, reparaţia instalaţiei electrice şi sanitarem, montarea unei centrale termice, repararea acoperişurilor.

Doar 13% din populaţia locativă şi-a propus construirea unei case, 11% repararea structurii de rezistenţă, 9% cumpărarea de teren şi 8% extinderea locuinţei actuale. De remarcat este faptul că, deşi sunt în uşoară scădere, economiile reprezintă o treime din sursele pentru finanţarea investiţiilor locative planificate”, adaugă ABDLR.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button