Peste 400 de arbori şi arbuşti au fost plantaţi, marţi, în Parcul Tineretului

de:
15 apr. 2014
4 Afișari
Peste 400 de arbori şi arbuşti au fost plantaţi, marţi, în Parcul Tineretului

 „Incercam sa inverzim parcurile, sa plantam cat mai multi copaci. Ce vedeti astazi in Parcul Tineretului, sunt plantari in compensare. Asa cum stiti, de fiecare data cand in Capitala se efectueaza lucrari, se planteaza de trei ori mai mult decat s-a taiat, in asa fel incat sa pastram un echilibru. De asemenea, incercam sa inlocuim tot ceea ce cu timpul s-a uscat.”, a declarat Primarul General, Sorin Oprescu, prezent la acţiunea din Parcul Tineretului. 

Totodata, Edilul –Sef a explicat ca in cadrul Campaniei Capitala Creste Verde, reprezentantii Directiei de Mediu, impreuna cu studentii voluntari si cu reprezentantii ADP Sector 6, au reusit sa planteze si peste 4000 metri liniari de gard viu in spatiile verzi aferente unui numar de 20 de asociatii de proprietari din sectorul 6, urmand ca locatarii sa se ocupe de intretinere: „Campania de inverzire a inceput cu o curatenie generala, si ma refer aici la tot ceea ce tine de crengi si copaci uscati, am continuat cu aliniamentele stradale si apoi cu plantarile de gard viu din jurul blocurilor. In acest fel Bucurestiul reuseste sa aiba 24 de mp de spatiu verde pe cap de locuitor, incluzand aici doar domeniul public”.

De asemena, Primarul General a precizat ca „anul acesta se continua plantarile in Parcul Tineretului insa avem proiecte pentru toate parcurile. Avem doua proiecte de pastrare a patrimoniului national prin fonduri norvegiene, este vorba de Parcul Carol cu refacerea Monumentului Eroului Necunoscut si Parcul Cismigiu cu refacerea podurilor, a aleilor si cu dotarea cu sistem de irigatii”.

Actiunea de plantare s-a desfasurat cu ajutorulul studentilor voluntari din cadrul Universitatii Tehnice de Construcţii, Facultatii de Arhitectura Ion Mincu, Universitatii Politehnice, Facultatii de Agricultura, Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara si impreuna cu reprezentantii Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei.

Cookies