Peste 900 cazuri grave, înregistrate de echipajele de urgență în zilele de Paște

de:
21 apr. 2014
0 Afișari
Peste 900 cazuri grave, înregistrate de echipajele de urgență în zilele de Paște

Sambata si duminica, mai multe aeronave au adus in Capitala toate cazurile care nu sufereau amanare. Printre acestea si un bebelus de numai o luna, scrie stirileprotv.ro.

In noaptea de Inviere, un avion SMURD a preluat de la Targu Mures un bebelus de numai o luna, oparit cu ceai fierbinte pe 25% din suprafata corpului. A fost nevoie ca medicii sa-l intubeze mecanic pe durata transportului catre Bucuresti. Copilul este in stare stabila, la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde va ramane internat in urmatoarele saptamani.

In dimineata de Paste, medicii au transportat la Bucuresti o pacienta de 43 de ani din Bacau cu multiple arsuri de grad 3. Inainte sa fie transportata la spitalul de arsi din Capitala, femeia a fost operata si pansata la spitalul din Bacau.
„Pe fondul consumului de alcool, a suferit o arsura pe 75% din suprafata corpului, la nivelul capului, trunchiului, mainilor, coapselor si membrelor superioare”, a declarat A. Dobrescu, medic SMURD.

Pacienta este in continuare in stare grava.

Tot sambata dimineata, un elicopter a adus din Slatina un barbat care a suferit un blocaj al vaselor de sange la picior si avea nevoie urgenta de interventia unui chirurg vascular.

In total, echipele SMURD au intervenit in ultimele doua zile in peste 1.200 de situatii, cauzate inclusiv de inundatii, incendii sau alunecari de teren. 900 au fost tratate drept urgente.

Cookies