Peste 4.100 de sancțiuni au fost aplicate șoferilor din Capitală pentru că vorbeau la telefon

de:
22 iul. 2019
1 Afișari
Peste 4.100 de sancțiuni au fost aplicate șoferilor din Capitală pentru că vorbeau la telefon

„În primele 6 luni ale anului 2019, pe raza municipiului București, (…) polițiștii au aplicat peste 4.100 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, iar în primele 6 luni ale anului 2018 au aplicat peste 3.700 de sancțiuni contravenționale pentru aceeași abatere”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Folosirea telefoanelor mobile la volan (cu excepția celor prevăzute cu dispozitive de tipul „hands free”) este sancționată contravențional cu 2 sau 3 puncte amendă și 2 puncte penalizare. Un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie.

„Folosirea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitive de tip mâini libere conduce la diminuarea atenției, pierderea reflexelor, toți acești factori concurând în mod direct la producerea unor evenimente rutiere uneori cu consecințe deosebit de grave”, se mai arată în sursa citată.

În primele 6 luni, tot în Capitală, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanțe sau vehicule, după caz.

În aceeași perioadă a anului trecut, au fost aplicate 3 astfel de sancțiuni.

Cookies