ARHIVA B365

Peste 4.000 de motociclişti şi biciclişti, la marşul „iubim 2 roţi”

„Pentru noi această acţiune înseamnă totul. Este o campanie iniţiată de Clubul Moto ‘Free Riders’ şi se numeşte ‘Iubim 2 Roţi’. Este prima campanie de amploare din România. Am unit tot ce înseamnă iubitori de două roţi: motociclişti, scuterişti, biciclişti. La acest marş de conştientizare am fost cam 1.500 de motociclete şi 2.500 de biciclete. Au venit prietenii noştri din Cluburile din Constanţa, Ploieşti, Buzău, Târgovişte, şi din Tulcea, cred, Piteşti, Timişoara, au fost şi din Bulgaria, mă refer doar la Cluburi Moto, la comunitatea de motociclişti”, a declarat Cosmin Anton, preşedintele Clubului Moto „Free Riders” Bucureşti, citat de Agerpres şi preluat de money.ro.

Motocicliştii au vrut să le transmită conducătorilor auto că ei merg după nişte reguli bine stabilite la nivelul cluburilor din care fac parte, respectând totodată şi regulile rutiere.

„Prin această campanie am tras un semnal de alarmă automobiliştilor că existăm în trafic, că avem aceleaşi drepturi ca şi ei, că suntem în număr destul de mare şi prin exemplul pe care noi astăzi (n.r – sâmbătă) l-am dat, prin simplul fapt că în această paradă a motocicletelor au fost foarte multe Cluburi Moto care au un regulament intern, care ştiu cum să se deplaseze în oraş, care merg după nişte reguli, regulile de bun-simţ, cele de deplasare în trafic, am arătat cum se poate merge civilizat indiferent de numărul participanţilor în trafic. A fost o coloană formată din două motociclete paralele ce s-au întins pe 4-5 km. Deci dacă vrei poţi. Am încercat să arătăm oamenilor că nu suntem toţi acei teribilişti care merg pe o roată, care turează motocicletele la maxim, care merg fără echipament de protecţie, fără căşti, fac slalom prin oraş. Nu duce la nimic bun acest lucru”, a spus Cosmin Anton.

El a arătat că multe accidente se produc şi din vina conducătorilor auto, motiv pentru care a fost organizat acest marş de conştientizare.

„Culpa este comună, dar este un procentaj mai mare din partea automobiliştilor. În seara asta, în Piaţa Constituţiei, o să avem şi un spot făcut pentru asta şi aici vrem să atragem atenţia: oameni care au murit, prieteni de-ai noştri care au murit din cauza lipsei de atenţie din partea şoferilor. A fi motociclist este foarte greu în momentul de faţă în România, dar sperăm ca prin puterea exemplului, prin ceea ce noi am făcut astăzi, să demonstrăm că nu toţi suntem la fel şi că încercăm să schimbăm totuşi ceva. Vrem ca în ultima vineri din luna aprilie, la nivel naţional, fiecare Club Moto, Asociaţie de biciclete să preia iniţiativa şi să organizeze acelaşi marş de conştientizare sub acelaşi slogan: ‘Iubim 2 Roţi'”, a completat Cosmin Anton.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button