Peste 4.000 de câini au fost eutanasiați în București. Adopțiile au scăzut dramatic

de:
24 apr. 2014
0 Afișari
Peste 4.000 de câini au fost eutanasiați în București. Adopțiile au scăzut dramatic

Avântul adopțiilor de câini din adăposturile ASPA s-a redus, în condițiile în care mii de câini sunt eutanasiați. Până acum, din cei 17.800 de câini prinși de ASPA au fost omorâți peste 4.000, iar 8.200 au fost adoptați. Numărul celor adoptați scade, însă, de la o săptămână la alta. Spre exemplu, în săptămâna dinainte de Paști, au fost prinși aproximativ 1.000 de câini, din care au fost adoptați doar 117, a anunțat, joi, Răzvan Băncescu. 

Cât privește numărul persoanelor mușcate de câini, coordonatorul ASPA susține că a scăzut considerabil. „Dacă în martie 2013 aveam 836 de persoane mușcate de câini, în martie 2014 numărul acestora a scăzut la 217. Obiectivul nostru este ca până la sfârșitul lunii martie 2015 să avem mai puțin de 100 de persoane mușcate pe lună”, a declarat Răzvan Băncescu. 

Cât va costa adopția la distanță a câinilor

Coordonatorul activității ASPA a mai anunțat și proiectele de hotărâre pe care vrea să le supună votului Consiliului General al Municipiului București, în luna iunie. Între acestea se înscrie introducerea unei taxe pentru revendicarea câinilor din adăposturile ASPA, în valoare de 300 de lei. De asemenea, se prevede introducerea adopției la distanță a câinilor, contra unei sume de 300 de lei pe lună. 

Sectorul 2 beneficiază, de asemenea, de serviciul de adopţii la distanţă. Aici, bucureştenii care adoptă un câine la distanţă de la adăposturile din localităţile Tânganu şi Butimanu costă numai 77 de lei pe lună.

Câinii adoptați la distanță vor fi ținuți în noul pavilion de la adăpostul de la Mihăileanu, care are 225 de locuri, dar care are „condiții de cinci stele” – conform lui Băncescu. Cei care doresc să adopte câini la distanță vor avea și posibilitatea să vină să îi scoată la plimbare în locuri special amenajate, în weekend. 

Un alt proiect propus de coordonatorul ASPA vizează interzicerea accesului și tranzitării municipiului București cu câini care nu au fost înregistrați în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS). „Dacă acest proiect va fi aprobat de Consiliul General, de la 1 septembrie 2014 vor fi interzise accesul și tranzitarea municipiului București cu câini care nu au fost înregistrați în RECS. Vom încheia un protocol cu Poliția Rutieră, pentru că noi nu putem opri mașinile în trafic”, a declarat Răzvan Băncescu. 

CITEŞTE ŞI Au fost adoptaţi la distanţă toţi câinii din adăposturile Sectorului 2. Cine i-a luat 

Bucureștenii care nu mai pot sau nu mai vor să țină un câine pe care îl au în grijă pot să îl predea la adăpostul din Pallady, la secția B. Acești câini vor avea, însă, aceeași soartă ca și cei prinși pe străzi. 

Răzvan Băncescu revine și cu ideea amendării bucureștenilor care hrănesc animalele fără adăpost. Amenda ar urma să se ridice la 3.000-4.000 de lei, deoarece, susține Băncescu, cazurile de mușcături s-au înregistrat întotdeauna în apropierea zonelor unde sunt hrănite animalele. VA fi amendată, de asemenea, și obstrucționarea activității de ecarisaj. 

Cookies