Peste 320 de persoane, puse sub supraveghere judiciară, în ultima săptămână

de:
15 feb. 2015
0 Afișari
Peste 320 de persoane, puse sub supraveghere judiciară, în ultima săptămână

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 321 de persoane şi au fost înregistrate 52 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri, anunţă Poliţia Română, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

Astfel, în perioada 6 – 13 februarie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 321 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 70 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 251 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate 52 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a încetat, fiind înlocuită, în 40 de cazuri astfel: cu măsura arestării preventive (în 18 cazuri), cu mandat de executare a pedepsei închisorii (în 15 cazuri), cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (în 4 cazuri) şi cu măsura arestului la domiciliu (în 3 cazuri).

De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită, în 6 cazuri, cu măsura arestării preventive, într-un caz cu măsura internării într-un centru educativ, în 4 cazuri cu măsura executării pedepsei închisorii, iar în alt caz cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

~   ~

Cu titlu exemplificativ:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman: Împotriva unui bărbat din judeţul Teleormanu, Judecătoria Alexandria a dispus măsura arestului la domiciliu, la data de 9 ianuarie a.c., cel în cauză fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

La data de 12 februarie a.c., împotriva acestuia, Curtea de Apel Bucureşti a luat măsura arestării preventive, întrucât a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile impuse de instanţă, părăsind imobilul unde locuieşte, fără încuviinţarea organelor judiciare competente.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş: Judecătoria Reghin a dispus, la data de 14 ianuarie a.c., măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de un tânăr de 19 ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Întrucât în seara de 8 februarie a.c., acesta a fost depistat pe o stradă din municipiul Reghin, judeţul Mureş, poliţiştii au sesizat Judecătoria Reghin cu privire la încălcarea obligaţiei de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

La data de 12 februarie a.c., Judecătoria Reghin a emis pe numele celui în cauză mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Mureş.

Cookies