Peste 300 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru meciul Steaua-Chelsea

de:
06 mart. 2013
0 Afișari
Peste 300 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru meciul Steaua-Chelsea

Poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului, dar şi în alte zone în care va fi necesară prezenţa acestora – Centrul Istoric, principalele artere ale Capitalei etc., asigurând totodată şi accesul auto al riveranilor în zonele în care circulaţia rutieră a fost blocată sau deviată. Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează prevenirea manifestărilor violente, a actelor de vandalism sau a altor fapte antisociale.

În acest sens, poliţiştii bucureşteni vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare, inclusiv în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, a furturilor din poşete sau buzunare, dar şi a celor din autoturisme.

Aceste măsuri îi vor viza şi pe cei care au cumpărat bilete de acces la această manifestare sportivă în scopul revânzării lor, echipajele de siguranţă publică şi cele de flagrant urmărind descurajarea unor astfel de fapte, depistarea şi sancţionarea contravenţională a celor care le comit, precum şi confiscarea biletelor în cauză.

Poliţiştii bucureşteni au demarat deja astfel de acţiuni, ocazie cu care, în cursul zilei de ieri, au depistat patru persoane care ofereau spre vânzare, la suprapreţ, 20 de bilete ce permiteau accesul în Arena Naţională, cu ocazia acestui eveniment. Cele patru persoane solicitau pentru biletele puse la vânzare suma de 5.510 lei, în contextul în care valoarea nominală însumată a acestora era de 1.4000 lei.

Biletele au fost ridicate de poliţiştii bucureşteni şi predate organizatorilor evenimentului, iar cei patru bărbaţi au fost sancţionaţi constravenţional cu suma de 5.000 de lei.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, cumpărarea în scop de revânzare a biletelor sau a oricăror documente de acces la competiţii şi jocuri sportive, precum şi vânzarea acestora la suprapreţ constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei.

În ceea ce priveşte siguranţa şi fluenţa traficului, agenţii şi ofiţerii de poliţie rutieră îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele cu trafic intens şi risc ridicat de accidente, în vederea fluidizării traficului, prevenirii evenimentelor rutiere şi depistării celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în situaţia în care, la finalul partidei vor exista deplasări ale grupurilor organizate de suporteri în diverse zone ale Capitalei, dispozitivul de ordine publică şi siguranţă rutieră va fi adaptat şi eventual suplimentat pentru menţinerea la un nivel corespunzător a gradului de siguranţă civică.

 

Cookies