BAZAR

Peste 30.000 de oameni au participat la slujba de Înviere în Bucureşti

Ca în fiecare an, cei mai mulţi credincioşi – de la copii de câţiva ani la bătrâni – au mers la slujba de la Catedrala Patriarhală, unde vremea care s-a răcit brusc în cursul serii şi ameninţarea ploii nu i-au împiedicat pe oameni să meargă la Înviere, informează Mediafax.

Majoritatea participanţilor, ieşită din casă strict pentru a lua Lumină, nu a asistat la întreaga slujbă, care s-a încheiat în jurul orei 3.00. Astfel, cele mai multe grupuri de credincioşi şi-au făcut drum înapoi spre casă pe la 1.00-1.30.

În acest context, în cuvântul său către credincioşi, PF Daniel a spus că Lumina Învierii înseamnă şi „lumina” din fapte. „Să fim alături de cei în suferinţă şi să răspândim Lumină în jurul nostru prin fapte bune”, spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cei rămaşi să asiste la întreaga slujbă au aşteptat ca preoţii să sfinţească bucatele aduse la biserică, marcând astfel încheierea postului şi dând dezlegare „la dulce”. O parte a acestora au şi ciocnit la biserică primele ouă de Paşte din 2013, cu salutul „Hristos a înviat!”, „Adevărat a înviat!”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button