ARHIVA B365

Peste 3.700 de șoferi au fost amendați sâmbătă pentru depășirea vitezei legale

În urma acțiunilor derulate de poliție, în primele două săptămâni ale lunii decembrie 2014, a fost înregistrată o scădere cu 24% a numărului de accidente de circulaţie, cu 42% a persoanelor decedate în accidente şi cu 22% a persoanelor rănite grav, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, în urma acţiunilor desfăşurate, în acest sfârşit de săptămână, a fost înregistrată o scădere cu 42% a numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 14%.

Pe parcursul activităţilor, poliţiştii angrenaţi în misiunile operative au folosit 400 de aparate de monitorizare a traficului rutier şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”.

Sâmbătă, poliţiştii au constatat 108 infracţiuni, dintre care 83 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 6.396 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.224.188 de lei.

Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză (3705), însă au fost aplicate şi 42 de sancţiuni pentru depăşiri neregulamentare, 61 pentru consum de băuturi alcoolice şi 2442 pentru alte abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 287 de permise de conducere, dintre care 91 pentru viteză excesivă, 42 pentru depăşiri neregulamentare şi 83 pentru consum de alcool.

De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost retrase 92 de certificate de înmatriculare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button