Peste 3.200 de bucureșteni au sunat în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanță. Aproape două treimi au fost cazuri grave și foarte grave

26 dec. 2022
254 afișări
Peste 3.200 de bucureșteni au sunat în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanță. Aproape două treimi au fost cazuri grave și foarte grave
Peste 3.200 de bucureșteni au sunat în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanță. Aproape două treimi au fost cazuri grave și foarte grave. Sursa foto: Digi24

Apelurile s-au ținut lanț în prima zi de Crăciun la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate nu mai puțin de 3.217 solicitări, potrivit managerului acestui serviciu, Alis Grasu. Dintre acestea, aproape două treimi au fost urgențe, fie grave fie foarte grave.

Peste 3.200 de bucureșteni au sunat la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov în prima zi de Crăciun. Mai exact, 3.217 solicitări au fost făcute în ultimele 24 de ore, conform managerului Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF).

Peste 3.200 de bucureșteni au sunat în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanță. Aproape două treimi au fost cazuri grave și foarte grave

Potrivit acesteia, 1.935 dintre cazurile înregistrate au fost urgențe de cod roșu sau de cod galben, respectiv cazuri foarte grave sau grave. Din totalul urgențelor, 91 au avut loc în spațiul public când s-au întâmplat și când a fost contactată ambulanța. Majoritatea cazurilor petrecute în spațiul public au fost fie cazuri ale unor persoane fără adăpost, fie persoane cărora li s-a făcut rău în urma consumului de bături alcoolice.

Și consumul excesiv de mâncare a avut urmări pentru bucureșteni. Astfel, 434 de persoane au avut afecțiuni digestive în prima zi de Crăciun.

Sfaturi pentru masa de Sărbători. Cum să evitați excesul și stările de rău

Medicul Tudor Ciuhodaru a oferit mai multe sfaturi pentru a evita stările de rău și excesul la mesele de Crăciun și de Revelion.

„Dacă vreţi să petreceţi în familie sărbătorile de iarnă – Crăciunul şi Anul Nou – şi nu prin spitale, trebuie respectate câteva reguli simple, indiferent dacă aţi postit sau nu, adaptată patologiei de bază, adică nu dăm startul la supraalimentare de la primele ore ale dimineţii. Este obiceiul ca după slujba de Crăciun toată lumea să se aşeze imediat la masă. Mai bine aşteptăm orele prânzului, iar alimentele trebuie introduse treptat, nu toate deodată. Adică putem începe cu o salată de crudităţi, o garnitură de legume făcute la grătar, asezonate cu friptură, o felie de ananas crud, nu din conservă. Astfel este facilitată digestia”, a declarat dr Tudor Ciuhodaru pentru Agerpres.

CITEȘTE ȘI

Programul mall-urilor și al supermarketurilor din București de Anul Nou

Ce faci dacă nu-ți sunt bune cadourile primite de Crăciun? Tot ce trebuie să știi când vrei să faci un retur online

Mița Biciclista. De ce ne place acasă la femeia pezevenghi?

Cookies