Peste 3.000 de semnături pentru demiterea lui Negoiță care „a distrus cât toți primarii la un loc”

de:
20 ian. 2015
1 afișări
Peste 3.000 de semnături pentru demiterea lui Negoiță care

Locuitorii sectorului 3 afirmă că Robert Negoiță „a distrus in doi ani spatiu verde cat toti ceilalti primari la un loc”. Grupul de inițiativă Cetățean Sector 3 publică zilnic neregulile întâlnite în sectorul 3 și îi cer primarului să poarte un dialog constructiv cu societatea civilă. 

Potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro, locuitorii implicați în strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Robert Negoiță anunță că în numai două luni s-au strâns peste 3000 de semnături. Locuitorii spun că au fost sunați la ușă și au fost „întrebați” dacă vor semna listele, această acțiune însă nu este întreprinsă de grupul civic Cetățean Sector 3, care îi îndeamnă pe cetățeni să fie vigilenți.

CITEȘTE ȘI: Locuitorii CER DEMITEREA edilului Negoiță și strâng semnături pentru referendum. RĂSPUNSUL Primăriei

„Avand in vedere faptul ca, in ultima vreme, cetatenii sectorului 3 sunt sunati la usa pentru a semna tabele de demitere a primarului Robert Negoita, reprezentantii grupului civic Cetatean Sector 3 anunta ca deocamdata voluntarii sai nu aduna semnaturi mergand din usa-n usa.

Infiintat pe Facebook, Cetatean Sector 3 a inceput adunarea de semnaturi pentru organizarea unui referendum de demitere a lui Robert Negoita, primarul care a distrus in doi ani spatiul verde din sector cat toti ceilalti primari pe care i-a avut sectorul 3 la un loc. Ca urmare, grupul a adunat rapid peste 2.400 de membri, dintre care s-au recrutat voluntari pentru strangerea acestor semnaturi. Voluntarii pot fi gasiti la metrou, in parcul IOR sau in supermarketuri. De la demararea proiectului, in urma cu putin timp, au fost adunate peste 3.000 de semnaturi ale celor care s-au saturat de bordurile roz, de placile de aceeasi culoare cu care au inceput sa fie pavate trotuarele si chiar bulevardele, si de gardurile de fier ridicate pe langa blocurile din sector de administratia locala condusa de Robert Negoita”, se arată în comunicatul grupului civic Cetățean Sector 3.

Motivele pentru care oamenii vor ca primarul Robert Negoita sa fie demis (fara a avea pretentia ca am epuizat lista) sunt urmatoarele:

„1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45-50 de milioane de euro. Ne intrebam cum poate fi bun administrator al banului public o persoana cu datorii atat de mari la stat?

2. In campania electorala, R.Negoita a promis taxa 0 pe salubritate pentru locuitori. Intr-adevar, in plata intretinerii cetatenilor aceasta taxa este 0 (taxa pentru gunoi menajer), dar la inceputul mandatului, R.Negoita a marit valoarea contractului pentru curatarea drumurilor de catre Rosal cu aproximativ 60% (57,74% – indexarea maxima legala fiind mai mica de 25%), fapt constatat de Curtea de Conturi. Indexarea contractului cu Rosal este platita, evident, tot din contributia cetatenilor.

3. In campania electorala, R.Negoita a promis reabilitare gratuita pe toata perioada mandatului. In prezent, cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru reabilitarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 97 milioane euro.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala a peste 7 milioane de euro, in 2012 si 2013, potrivit raportului Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca majoritatea banilor au fost dati unor firme private, prin modificarea de contracte.

5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul a numeroase blocuri din sector. Dupa calculele noastre, au fost distruse peste 5 hectare de spatiu verde.

6. Betonarea a peste 8.000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau prin betonarea radacinilor.

7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid.

8. Realizarea de lucrari ilegale pe bd.Unirii, in valoare de 15 milioane euro, motiv pentru care Primaria Capitalei a dat amenzi ce s-au platit tot din banii cetatenilor sectorului 3.

9. Schimbarea inutila a peste 5.000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale si de un gust cel putin indoielnic.

10. Amplasarea a cateva sute de ghivece cu plante ornamentale intre liniile de tramvai, pe bulevardele Th.Pallady si Camil Ressu, si asigurarea pazei acestora.

11. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden, contra unor redevente de DOAR 6.500 euro/an catre Primarie.

12. Plata a 1,7 milioane de euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila, cat timp la 30 de metri se afla Parcul IOR, unde sunt alte fantani arteziene.

13. Plata a peste 3 milioane de euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Baba Novac, Unirii etc.

14. Ghetoizarea sectorului, prin ingradirea locurilor de joaca pentru copii cu garduri din fier de peste 2 metri.

15. Lipsa de transparenta decizionala fata de cetateni, intrucat niciun proiect aprobat de Primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii. De exemplu, proiectul salii multifunctionale din Parcul IOR la care Primaria a renuntat doar in urma presiunilor cetatenilor, mass mediei si ONG-urilor.

16. Promovarea unor personaje afiliate politic in functii de conducere in Primaria sectorului 3. Enumeram aici pe Constantin Mitache (city manager), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor familiei primarului), George Manciu (director Utilitati publice, membru PSD), Pencea Florentina (secretara Consiliu Local, fost prefect al Judetului Ilfov).

17. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

18. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, cu incalcarea legii 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, motiv pentru care Garda de Mediu a dat amenzi si a obligat Primaria la refacerea spatiilor verzi distruse prin aceste lucrari.

19. Fortarea copiilor din unitatile de invatamant din sectorul 3 sa invete in conditii impropriii: praf din cauza renovarilor planificate incorect, inghesuire elevilor in clase, interzicerea aprinderii luminii in timpul zilei in salile de curs, indiferent de cata lumina naturala intra in clase etc.

20. Aprobarea documentatiei ilegale de urbanism pentru sala multifunctionala din Parcul IOR/Titan.

21. Incalcarea promisiunii electorale de a construi 4.000 locuinte sociale. Nu a reusit sa gestioneze nici macar situatia catorva zeci de persoane evacuate in 2014 de pe strada Vulturilor.

22. Mutilarea constanta, luna de luna, a copacilor din parcuri si de pe strazi, prin taierea de craci si chiar de bucati intregi din trunchiurile acestora, desi – conform legii – toaletarea arborilor se face doar in perioada de repaos vegetal (toamna) si numai prin taierea crengilor uscate.

23. Autorizarea comertul stradal, inclusiv in parcul IOR/Titan, ceea ce determina transformarea intregului sector intr-un balci”,  anunță Grupul civic Cetatean Sector 3.

Cookies