Peste 250 de pietoni indisciplinaţi, amendaţi în trei ore

de:
04 feb. 2011
0 Afișari
Peste 250 de pietoni indisciplinaţi, amendaţi în trei ore

Cum traversarea neregulamentară reprezintă principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Bucureşti, Brigada Rutieră a organizat, vineri, o acţiune de prevenire a producerii unor astfel de accidente. Acţiunea poliţiei a durat trei ore şi s-a desfăşurat în mai multe puncte din Capitală. Peste 250 de pietoni indisciplinaţi, care au traversat strada prin locuri nepermise, s-au ales cu amenzi între 134 şi 201 lei.

B365.ro a însoţit un echipaj de poliţie, pe strada Turda, în dreptul unei staţii de tramvai, separată de benzile de circulaţie de garduri şi la care se ajunge prin străbaterea unor pasaje pietonale subterane. Deşi au văzut echipajele de poliţie oprite pe marginea drumului, unii pietoni au sărit totuşi gardul separator şi s-au strecurat printre maşini. Toţi s-au ales cu amenzi, însă scuzele au variat.

Astfel, în timp ce majoritatea pietonilor sancţionaţi de poliţişti şi-au motivat decizia de a traversa strada printr-un loc nepermis prin faptul că se grăbeau, alţii au folosit scuze mai detaliate. O femeie care târa după ea un troller de cumpărături a explicat că i-a fost greu să coboare şi să urce scările pasajului, preferând să o ia pe scurtătura ilegală, strecurându-se, cu tot cu bagaj, prin gardul separator. O trecere de pietoni ar fi mult mai comodă pentru locuitorii din zonă, le-a spus femeia poliţiştilor.

Un alt pieton indisciplinat, o studentă, a susţinut că a fost agresată de mai multe ori în pasaj de-a lungul timpului, ba chiar ar fi dat peste indivizi dubioşi care se drogau acolo. A recunoscut, ce-i drept, că scenele respective s-au petrecut o dată cu lăsare nopţii, nu în miezul zilei, cum era cazul acum.

Acţiunea poliţiştilor şi amenda primită au lăsat-o rece pe o elevă de 16 ani, care a mărturisit cu nonşalanţă că nu foloseşte niciodată pasajul subteran, alegând, din comoditate, să ocolească maşinile care gonesc pe stradă. N-a părut impresionată când poliţiştii i-au atras atenţia asupra pericolului care se expune.

Din cele 939 de accidente rutiere grave petrecute anul trecut în Capitală, 337 au avut drept cauză traversarea neregulamentară. În luna ianuarie 2010, în Bucureşti s-au produs 19 accidente rutiere grave produse din vina pietonilor care au traversat strada în mod neregulamentar, în urma cărora o persoană a murit, iar 18 au fost grav rănite.

Cookies